Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5096054 www.bgdnes.bg

Родителите на певицата:Страх ни е за Преслава!

Майка й: Роди си дете, дори без да се жениш!

"Страх ни е за Преслава! Тези слухове, които витаят около нея, са ужасни! В същото време сме доволни, че най-сетне детето ни показа на всички, че нито е префърцунена, нито анорексичка, нито прекалява с алкохола. Доволни сме от участието й в риалитито "ВИП брадър".


Това споделят от Добрич родителите на най-популярната фолкпевица в момента - Преслава. Кольо и Янка са доволни от по-малката си дъщеря, която недобросъвестни медии свързваха с опиатите, а след това и с бизнесмени, чиято репутация е съмнителна.
"Сестра ми никога не натоварва хората излишно с проблемите си, но славата, която й пришиха, много я промени. Взе да избягва общите ни приятели, защото всеки я питаше неща, които е прочел за нея, те все бяха негативни и това много дразнеше Петя", споделя и сестрата на Преслава - народната изпълнителка Ивелина.

Реклама


Семейството на фолкаджийката винаги е било задружно, дори всяка вечер след като изгледат шоуто, си коментират представянето на хората в къщата.
"Мама е най-големият ми критик, но ние винаги сме били приятелки. Татко пък е най-големият ми фен, който иска от нищо да не се главозамайвам", разказа на съквартирантите си за семейството певицата в шоуто
Баща й много искал Преси като второ дете да е момче и възпитал у нея именно мъжки характер.


"Като малка много му подражавах, дори походката му гледах да наподобя. Освен всичко си играех с момчешки играчки", сподели още Преси на хората в къщата.
Със сестра си Ивелина тя се разбирала без думи и много се радвала на факта, че има прекрасна дъщеричка. На всеки празник в Добрич майка й Янка подканяла и другата си дъщеря за дете с думите: "Време ти е да си родиш бебе! Може да не се жениш, никой не го иска от теб, ама едно дете ще отгледаме, всички ще помагаме", категорична била Янка. Преслава обаче постоянно обяснявала на роднините си, че още не е срещнала мъжа, с когото да си родят наследник.


Родителите на Преслава смятат, че ако тя стане майка, ще се кротне и животът й ще тръгне по-спокойно. Майка й дори сподели преди време пред близките в Добрич, че изживяла най-големия си ужас, като пътували с автомобила с мъжа си и чули по радиото, че починало в катастрофа момиче с име Петя Иванова. Точно тогава на дъщеря им предстояло участие в провинцията и трябвало да им се обади, а закъсняла с час.
"Първо звъняхме на нея, на шофьора й, никой не вдига, половин час щяхме с баща й да умрем от страх по нея", обяснява Янка.
Иначе и двамата родители изключително много се гордеят с таланта и на двете си дъщери. Според близките им визуално Преслава приличала на баща си, а таланта си на певица е взела от майка си.


"Мама е искала да става певица, дори е пяла в ансамбъл. Родителите й не й позволили да кандидатства в музикалното училище в Котел. После пък и татко бил против тя да пътува с групата и така мама си останала с мечтата за голямата сцена", споделя Преси в едно от последните си интервюта.


Янка записва Петя първоначално в детския хор от първи клас. Специалистите виждат в момиченцето голям потенциал, както и "усещане" за тоновете.
"Тя имаше много по-слаб глас от този на сестра й Ивелина, но пееше вярно. На 15 години почна да пее в ресторанта близо до нас и музикантите я прибираха", разказва Янка.
По това време тя работи като шивачка шивачка, а съпругът й е международен шофьор.
"Ние сме най-обикновено семейство, което е гордо с успехите на децата си. Никога не сме били богати, а парите, които ни дават децата, за да ни помагат, им слагаме на книжка", обяснява родителката на една от най-популярните фолкзвезди - Петя Иванова-Преслава.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама