Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5114401 www.bgdnes.bg

Крисия се събира с Хасан и Ибрахим

Най-талантливите малки музиканти на България - певицата Крисия и пианистите Хасан и Ибрахим, отново ще се съберат заедно, научи "България Днес".


Малчуганите ще бъдат настанени заедно в столичен хотел през уикенда, тъй като започват едноседмични репетиции за едно от най-мащабните си събития през годината - детската "Евровизия", която на 21 ноември за пръв път ще се проведе в България.

Реклама


Крисия, Хасан и Ибрахим за последно са се видели на концерта на Слави Трифонов на Националния стадион "Васил Левски" в края на септември т.г. и от тогава не са се виждали. Децата често се чували по телефона, а родителите им дори се срещали, но малките така и не се срещнали на живо. Сега обаче предстои да прекарат една седмица заедно, тренирайки за изявата си в столичната зала "Арена Армеец", където се очаква да се съберат хиляди хора за важното музикално мероприятие.


"Хасан и Ибрахим вече мерят костюми, за да изглеждат отлично. Синовете ми ще изпълнят заедно с Крисия "Планетата на децата", с която спечелиха второ място на миналогодишното издание. Песента ще бъде леко преработена и ще им ново звучене. Те вече я разучават и съвсем скоро ще я изпълняват перфектно. Още ни горчи това, че миналата година така порязаха децата и не им дадоха заслуженото първо място. Не знам какво да очаквам тази година от детската "Евровизия", но дано домакинството помогне на Габи от Русе да се пребори за победата. Тя е много талантливо дете", коментира пред "България Днес" бащата на близнаците Дениз Игнатов.


"Харесвам Габи като певица, допада ми как пее. Има шансове да спечели детската "Евровизия".


Това заяви пред вестника детето чудо на българската музика Крисия. Тя призна, че още от началото Габи й е била сред фаворитките и се радва, че точно тя ще представи страната й. Слушала е песните и на другите участници и смята, че Габи има шанс да се пребори за победата. Песенното състезание ще се излъчи на живо. Зрителите ще могат да гледат хлапетата и от малкия екран, и онлайн. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в надпреварата. На специално събитие пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в столицата Крисия представи тазгодишния химн на детската "Евровизия 2015" - Discover (от англ. "Откривай"). Автори на музиката са Евгени Димитров-Маестрото, Васил Иванов-Декстър и режисьорът на шоуто на детската "Евровизия" Гордън Бонело. Текстът е дело на Мат Мушу - автор и на миналогодишния химн Together ("Заедно").


След изявата на престижния музикален конкурс ангажиментите пред Хасан и Ибрахим не спират. На 3 декември те имат планират концерт със Сливенската филхармония, а на 12 декември ще свирят с колегите им от Разград. "Близнаците имат покана да участват на Нова година в Истанбул, но още обмисляме дали да приемем, защото има вероятност да свирят на "Българската Коледа" по покана на президента Росен Плевнелиев. За нас България винаги е била приоритет и ще продължава да бъде, така че ще изчакаме още малко и ще вземем решение", добави Игнатов.


Той сподели, че Хасан и Ибрахим имат нова клавирна педагожка - Мария Гинева, и често им се налага да пътуват от Шумен до Варна, където тя им преподава. "Нищо в този живот не е вечно и затова решихме да им сменим преподавателката. За децата това е крачка напред и част от развитието им, което ще ги доведе до славата на най-великите млади пианисти в света, за да прославят България", каза още гордият татко на талантливите близнаци.

Реклама
Реклама
Реклама