Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5114423 www.bgdnes.bg

Измамиха Преслава

Фолкпевицата Преслава и част от най-популярните изпълнители на "Пайнер" бяха жестоко излъгани, че ще пеят на мащабен концерт на музикалната си компания в Русе. Вместо това те се оказаха в празната спортна зала в града, където имаше едва около 300 души.


Предисторията - дълго време в публичното пространство беше рекламиран концерт, който ще се проведе в "Булстрад Арена" в дунавската столицата, но никой не знаеше кой точно е организатор. За прокламираното като мащабно събитие бяха поканени големите имена в попфолка. Преслава напусна къщата на "ВИП брадър", за да отиде до Русе, Милко Калайджиев пътува от далечен Свиленград, в залата се появиха още титулувани артисти като ДесиСлава, Джена, Кали, Емануела и Галин.

Реклама


Ореолът около концерта беше засилен с идеята да е с благотворителна насоченост. Беше предварително обявена идея от продажбата на билети да бъде предадена сума за възстановяване и възобновяване дейността на училището в село Бъзън, където живеят около 1300 души, разнородно население от българи, турци, помаци и роми, които по думите на местните хора съжителстват чудесно. Сградата на училището от няколко години е частна собственост, но местните жители искат да си я върнат, за да я превърнат в център за обучение и забавление на децата.


В действителност едва ли е събрана голяма сума, тъй като посетителите в многохилядната зала са били едва около 300 души. Организаторите са забавили началото с надеждата да дойдат още хора, но скъпите билети с цени от 10 до 25 лева са отказали русенци. От "Пайнер" неофициално коментираха, че нямат нищо общо с концерта и са разочаровани, че името им е било използвано по този начин. Освен това в медийното пространство се разпространяват информации, че това е краят на чалгата, но истината е, че събитието не е било организирано правилно, което е довело до пълния му крах.


Издънките обаче продължили. На изпълнителите им било обещано, че след края на концерта ще има афтърпарти в русенско заведение, където да припечелят допълнително пари. Нищо подобно не се случило.


"Малко след началото на концерта си тръгнах. Обещаваха разни неща, но те така и не се случиха. Затова и реших да се прибера в Свиленград", сподели разочарован Милко Калайджиев.


Останалите изпълнители също били ядосани, че са участвали в подобно събитие, като единствено ДесиСлава останала в Русе, като по-късно вечерта се появила в местна дискотека на участие на Галена и двете избухнали заедно в клуба.


Около концерта съществува и още една любопитна подробност - организаторите са пръснали сериозна сума пари, която твърде е възможно да не са успели да си върнат. По неофициална информация само наемът на залата им е струвал около 20 000 лева, а допълнително са платили още 25 бона за хонорари на изпълнителите. Имало е и допълнителни разходи за реклами и организация.


Заради проваления концерт веднага в публичното пространство започна да се спекулира, че попфолкът е в криза и хората са се отдръпнали от музикалния жанр, което скорострелно бива опровергано от пълните нощни заведения.

Реклама
Реклама
Реклама