Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5117972 www.bgdnes.bg

Митко Щерев обяви война на Маричков

 Не си незаменим, изригна композиторът срещу музиканта

Война срещу музиканта Кирил Маричков и сдружението за колективно управление на авторски права "Музикаутор" е започнал Митко Щерев. Популярният композитор изля целия си гняв срещу сдружението и неговите членове.
Щерев избухна, че "Музикаутор" се е превърнал в истински театър и нещата, които се случват там, са абсолютно недопустими. Под прицела му попадна най-вече фронтменът на "Щурците". Причината е, че Маричков тенденциозно не се е явявал на заседанията на сдружението. След като бил изключен, той измолил останалите членове отново да е в "Музикаутор". Според Щерев това е абсолютно непрофесионално отношение и бягане от задълженията.
Композиторът е възмутен от отказа да бъде въведен лимит на мандатите в управителния съвет на дружеството.
"Първо се предлага изключването на Кирил Маричков и Петър Дундаков, защото не се явявали половин година на заседанията на УС. После отново ги предлагат и отново ги приемат в УС. Всичко това е парадоксално, комично и жалко. И за това нещо се пръскат пари на членовете на "Музикаутор". Маричков и Дундаков явно са казали: "Приятели, нека пак да сме в УС. Честна пионерска! Вече няма да отсъстваме!" - горещи се Щерев.
Според композитора управлението на сдружението трябва да се промени напълно, както и членовете на съвета.
"Колеги! Засрамете се! И не забравяйте, че незаменими хора няма..." - категоричен е той.
До този момент Кирил Маричков отказва да даде отговор на нападките от страна на Щерев и запазва мълчание по въпроса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама