Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5155191 www.bgdnes.bg

Миски станаха шивачки

Иво АНГЕЛОВ

Участничките в конкурса "Мис България" Моника и Вероника се впуснаха в ново професионално предизвикателство - станаха дизайнерки на вечерни и парти рокли. Още по-значимо е, че те изработват дрехите в памет на покойния си баща, който цял живот преди да почине, е имал шивашки фирми.


"Със сестра ми Моника винаги сме искала да създадем нещо заедно и да работим като един отбор. Като за начало мисля, че се справяме добре, но времето и хората ще дадат оценка за творенията ни. Всичко започна като на шега - Моника ми подхвърляше от време на време идеята да правим дрехи. Баща ни цял живот имаше шивашки фирми, но никога не сме знаели, че това ще ни стане интересно", разказа пред "България Днес" Вероника, която е съсобственик на фирмата Shine with M.V. (инициалите отразяват първите букви от имената на красивите и предприемчиви момичета).

Реклама


Макар и на крехка възраст, двете преживяват много трудни моменти. Първият им баща е починал, когато двете са на 5 годинки. През 2013 г. откриват рак на втория им татко и само три месеца по-късно той също умира. Въпреки драмата двете смели момичета не се предават и следват мечтите си.


"Когато се вдъхновихме от идеята да правим нещо ново, тръгнах да обикалям по различни фирми и да разпитвам, защото изобщо не бях наясно с тънкостите на този занаят. Бързо се организирахме и дори вече направихме фотосесия с дрехите, които са по наша идея", добави Моника. В снимките на вечерните и парти рокли се включила и тяхната добра приятелка Велина Узунова. Близначките от Русе се сближиха с нея по време на участието им в конкурса "Мис България" и оттогава буквално се неразделни - ходят заедно по заведения, записаха обща песен и снимат фотосесии.


Моника и Вероника останаха в историята на конкурса за красота като момичета с безкомпромисен характер, които държат на справедливостта и не понасят дребните интриги. За пръв път в многогодишната история на надпреварата по хубост двете напуснаха доброволно, тъй като не издържаха на разправиите с друга претендентка за короната. Целите пред близначките обаче вече са съвсем различни и ще се опитат да се наложат в дизайнерския бизнес.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама