Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5191601 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим стават столичани, печено прасенце за Крисия

Виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим ще заживеят в София от следващата година. Това разкри единствено пред "България Днес" бащата на близнаците Дениз Игнатов.

Момчетата ще станат столичани с причина - имат покана от Националното музикално училище "Любомир Пипков", където да продължат музикалното си образование. "Лично директорката на училището се свърза със семейството ни и предложи Хасан и Ибрахим да учат там. За децата ми това е изключителна гордост и не се замислихме, преди да приемем. Преместването на близнаците в София е сериозна стъпка за тях на тази крехка възраст, но те са готови да я направят. Решението ни беше споделено лично със Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото, които дадоха своето одобрение", сподели гордият татко.

Реклама


Той призна, че все още обмисля дали да ги последва и да заживее с тях в столицата. "От една страна, съм се ангажирал изцяло с тях и развитието им и искам да съм им подкрепа. От друга страна обаче, искам да имат своята свобода и да не се чувстват притиснати. Ще помисля още малко и след Нова година съм си обещал да съм взел решение", каза още Игнатов.


Той разкри, че в момента Хасан и Ибрахим са излезли в пълна почивка, която ще продължи през цялата поредица от коледни и новогодишни празници. За този период те нямат никакви ангажименти, като единствено могат да се включват в благотворителни събития, които целят да съберат средства за хора в затруднено положение или със здравословни проблеми. "Нека сега хубаво да си починат, защото през следващата година отново ги чака доста работа. Ще заложим повече на концертите, като конкурсните фестивали засега ще останат на заден план. На 28 януари имат планиран концерт с Разградската филхармония, като тогава е празникът на града. На това събитие за пръв път през новата година ще се качат на една сцена с любимата им Крисия", разясни Игнатов.


Той разказа, че за Коледа цялото му семейство ще се събере вкъщи, като очакват гости. Подобно ще е и положението за Нова година, когато отново ще заложат на домашния уют. "Така решихме, за да не водим близнаците на публични места, тъй като появата им предизвиква вълнения. Момичета искат да се снимат тях и да им раздават автографи. При гостуването ни наскоро в Сливен за концерт местни момичета буквално не ги оставиха на мира - бяха ги обградили. Затова и по празниците ще си останем вкъщи, където ще им бъде по-спокойно", добави таткото на близнаците.


"Изминалата година беше изключително важна за децата ми. Не само продължиха да се развиват като музиканти, но решиха и много голям личен проблем, който ги тормозеше от години. След посещения при логопеди те спряха да заекват и вече се чувстват много по-уверени. Вярвам, че през новата година добрите неща за тях ще продължат да се случват. А концертите им ще бъдат още по-запомнящи се и хората с удоволствие ще ги слушат", завърши Игнатов, който никога не е крил колко е горд с малките си виртуози.

Любимата малка певица на България - Крисия, ще отпразнува Коледа вкъщи заедно със двете си сестри и родителите си.

Реклама


Специално за празника нейният баща Марин Тодоров е поръчал малко печено прасенце, което ще украси семейната им трапеза. Малката красавица с нетърпение очаква празника, а подаръците, които ще получи, се пазят в дълбока тайна.


Нова година обаче родителите й са решили да празнуват край морето. Те ще посрещнат 2016 г. в родния град на малката певица - Варна. "Имахме много и различни предложения за Нова година, но решихме да ги отхвърлим, защото са свързани с дълги пътувания. Едната идея беше за луксозен хотел в Белград, но осъзнах, че трябва да пропътувам около 800 километра в едната посока и се отказах. Другата оферта беше за Банско, но също ми се стори далеч. Със съпругата ми сме на едно мнение, че няма смисъл да прекарваме празниците в пътувания. Затова и ще отидем до Варна. Все пак в последния момент може плановете да се променят и да отидем до Русе, който ни е още по-близо", разказа пред вестника Тодоров.


Именно в дунавската столица снощи малката Крисия за пръв път отиде на дискотека за възрастни. В компанията на майка си и татко си тя присъства на откриването на ново нощно заведение, чийто собственик им е семеен приятел. По време на разговора обаче Крисия поправи баща си, че през лятото също е била на подобно събитие, но в Слънчев бряг, въпреки че той не успя да си спомни. На снощното откриване Крисия беше само в ролята на гост и не е хващала микрофона.

Реклама
Реклама
Реклама