Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5202845 www.bgdnes.bg

Урожай за две участия в новогодишната нощ.Галин наема майката на детето си Галена, тя взима... нула лева

Фолкпевица №1 в България - Преслава, ще заработи около 25 000 лева за две участия в новогодишната нощ, разкриха пред "България Днес" хора от екипа на изпълнителката.
Средствата са далеч от това, което фолкпевицата е заработвала през минали години, но въпреки това и сега ще бъде най-печелившата служителка на музикална компания "Пайнер". Официалният хонорар на Преслава е 7000 лева, но традиционно за участията за посрещане на Нова година заплащането се удвоява. На 31 декември вечерта тя ще пее в известен пловдивски хотел, след което отпътува за столицата. В София ще има участие в дискотека, която традиционно ползва отстъпки при наемането на изпълнители на "Пайнер", така че вероятно няма да й бъде платен целият хонорар. Важно уточнение е, че сериозна част от заработената от добричлийката сума ще остане в касата на продуцентите й, като процентът зависи от подписания договор между нея и музикалния гигант.

На другия полюс за заплащане ще бъде близката й приятелка Галена, която в нощта на 31 декември срещу 1 януари ще заработи... 0 лева. Причината - колоритната изпълнителката ще има само едно участие и то ще бъде в заведението в Арбанаси на нейния приятел Галин, който ще трябва да плати на "Пайнер" за наемането на майката на детето си. Бизнесменът често прибягва до певческите услуги на Галена, когато трябва да се ангажират изпълнители за големи празници. В заведението ще пее и бившата му съпруга Деси Слава, която е в много близки отношения с Галена. Преди това победителката в последното издание на "Биг /радър" ще пее на площада във Велико Търново като очакванията са да заработи около 18 000 лева.

Реклама


Друго топ име в попфолка - Анелия, също ще изкара добра сума на продуцентите си - около 20 000 лева. Тя няма да пее в ресторанти и дискотеки, а ще бъде в два хотела във Варна и курортен комплекс Златни пясъци. В хотел на Златните участие ще има и Глория, като това ще е единствената й публична изява в новогодишната нощ, а прогнозната стойност на хонорара й е около 10 000 лева.


Добър новогодишен маратон ще регистрира и фолкпевицата Емилия. Тя започва с парти на 31 декември вечерта в механа в Момчилград, а впоследствие ще се премести в дискотека в Пловдив. Вероятно тя няма да изкара повече от 15 000 лева, но това също е добра сума за половинката на бизнесмена Коко Динев.
Най-добре заплатен измежду мъжете в попфолка и тази година ще бъде Константин с прогнозно спечелени 20 000 лева. Той ще се насочи на юг - първо ще извие глас в хотел в Сандански, а впоследствие ще вдигне градуса на настроението в нощно заведение на Кулата. Засега другият актуален мъжки изпълнител – Фики, има само едно ангажирано участие - дискотека в центъра на София, за която трябва да му платят приблизително 8000 лева. Такава сума вероятно ще прибере и колегата му Галин, който ще има участие в зимния курорт Банско.
Само с едно участие е и Джена, която е разпределена в хотел във Велинград, а двойният хонорар би трябвало да осигури на нея и продуцентите й 12 000 лева. В курортния град ще се изявява и Ивана, която обаче ще бъде в друг хотел.
Емануела, която е сред най-новите попълнения на фирма "Пайнер", ще пее в заведението на Митко Пайнера в Харманли. Това подсказва, че вероятно няма да прибере двойно на традиционния си хонорар от 5500 лева.
Сериозна работа чака легендата на българската музика Милко Калайджиев, който ще пее в заведение в Златоград, което ще съчетае с участие на местния площад. Така ще бъде поредният изпълнител с две участия в новогодишната нощ.

Още по-тежка отговорност и повод за гордост ще има Нелина, която ще бъде част от новогодишния концерт на площад "Александър I", организиран традиционно от БНТ. Друга певица от старото поколение - Тони Дачева, ще пее в хотел в Етрополе и заведение в Правец. В града на Тодор Живков ще има участие и колежката й Кали. Яница пък ще прекара вечерта в Търговище - първо в ресторант, а впоследствие в местна дискотека.
Истинска рекордьорка обаче ще е младата, но изключително прогресивна изпълнителка Алекса. Само за една вечер тя ще успее да пее в три различни заведения в Пловдив.
Навръх Нова година фолкът отново ще бъде в чужбина - Райна (Канада), Илиян (Белгия), Амет (Швейцария), Гергана (САЩ) и Роксана (Белгия). Фолкпевицата Ванеса, която стана известна като Малката Алисия, ще има участие в турския град Бурса. Хонорарите за участия в чужбина обаче не са твърди и всеки път подлежат на договаряне между двете страни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама