Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5231356 www.bgdnes.bg

Ники Априлов прави моноспектакъл за живота на Емил Димитров

Моноспектакъл за живота на Емил Димитров подготвя Ники Априлов. Заглавието на проекта е “Емил”, като създателят му се надява да успее да го реализира до края на годината.

Сценарият е дело на Влади Априлов, който го е направил на базата на всички интервюта и архиви, свързани с великия музикант. В текста обаче има и известна доза творческо въображение. Не всичко е фактология.

Реклама

Идеята за спектакъла се заражда още през 2012 г., благословията си за него дава синът на Емил Димитров. Най-големите хитове на певеца ще се изпълняват от Пейо Филипов и две от лъвчетата на Ники Априлов - Велин Михайлов и Денислав Новев. Ще има и много музиканти. За момента режисьорът има идея да реализира проекта в НДК.

“От много време събирам смелост, защото да разкажеш живота на един такъв човек, който всички българи познават, е много трудна работа и е сложно да намериш баланса между това, което всеки един от нас носи - положителното и не чак толкова положителното. След смъртта на известна личност хората не разбират какъв е бил той в действителност”, казва Ники Априлов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама