Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5258706 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим излязоха от депресията

Виртуозните млади музиканти Хасан и Ибрахим вече не са в депресията, в която бяха изпаднали преди няколко месеца, и сега се чувстват значително по-добре. Това разкри само и единствено пред "България Днес" техният баща Дениз Игнатов.


"Преживяхме много трудни моменти и нападки, но ги оставяме в миналото и предпочитаме да гледаме само напред. Спрях да си вдигам телефона на много хора и масово отказвам да говоря с медии, защото атакуваха децата ми по недостоен начин. Прекъснах контакти с хора, които смятам, че не заслужават да общуват с близнаците. За мен е важно, че синовете ми са добре и продължават да се развиват. Детската психика е много крехка и трябваше да бъдат предпазвани, въпреки че те видяха и чуха ужасни неща за себе си", допълни гордият татко на младите пианисти, прославили се по света.

Реклама


Хасан и Ибрахим след кратка почивка около празниците отново репетират усилено.
"Сами се решават да свирят все по-трудни произведения. И двамата не са деца, които търсят спокойствието - искат да правят нещо. Бях решил временно да спрем с музикалните конкурси, но те искат да се състезават и да печелят. Никога не съм ги чувал да казват: "Писна ни, няма да се занимаваме повече". Нещо повече - обръщат се към мен и ми казват: "Тате, ти ни каза, че до 2020 г. ще сме най-добрите пианисти в света, но ние мислим, че това ще се случи няколко години по-рано". Работи им се, не им се бездейства - и затова съм толкова горд с тях", каза още Игнатов.


На 29 януари близнаците имат планиран концерт с Разградската филхармония "Проф. Димитър Ненов" по случай празника на града. Момчетата репетират ударно във Варна, за да бъдат на ниво за престижното представление. С диригент Красен Иванов те ще изпълнят произведения на Сергей Рахманинов - Концерт за пиано и оркестър №2, и Панчо Владигеров - Концерт за пиано и оркестър №3.


Месец по-късно се задава наистина сериозно предизвикателство. Хасан и Ибрахим заминават за Полша, където ще се включат в титулуван международен конкурс. Те ще свирят в Шафарния - родния град на Фредерик Шопен. "Този конкурс е сериозно предизвикателство, но вярвам, че отново ще се справят на световно ниво и ще прославят България с изпълненията си", каза още гордият баща. Въпреки крехката си възраст младите пианисти имат над 50 награди от различни национални и чуждестранни надпревари - България, Турция, Македония, Австрия, Малта, САЩ и Русия. За кратката музикална кариера виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим Игнатови като индивидуални изпълнители и клавирно дуо са печелили много престижни национални и международни конкурси.


"Изминалата година беше изключително важна за децата ми. Не само продължиха да се развиват като музиканти, но и се пребориха със злобата на хората. Вярвам, че през новата година добрите неща за тях ще продължат да се случват. Концертите им ще бъдат още по-запомнящи се и хората с удоволствие ще ги слушат", добави Игнатов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама