Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5348344 www.bgdnes.bg

На 70-ия си юбилей Огнян Герджиков ще събира пари за болно момче

В благотворително събитие ще превърне 70-ия си юбилей проф. Огнян Герджиков.

Вместо подаръци бившият парламентарен шеф на 40-ото НС поиска от гостите си дарения за 19-годишния Борислав Пенков от Русе. Момчето е с прогресивна мускулна дистрофия, тип Дюшен, от години семейството му се бори и има подобрения, но са нужни средства.

Борко учи “Интериорен дизайн” в гимназията по архитектура и строителство в Русе, като преподавателите му го посещават вкъщи.

Реклама

“Научихме за момчето от медиите и със съпругата ми решихме да му помогнем. Ето, рожденият ден е добър повод да подтикнем и приятелите ни да го направят”, разказа Герджиков пред “24 часа”. Поканените на тържеството му са около 300 души, за които професорът ще сложи специални урни за дарения.

Поканата за тържеството му е в типичен за него шегаджийски стил. От цифрата 70 се подава шарж на самия Герджиков - лицето му, взето от негова карикатура, която има от много години.

“От 40 до 70 не виждам никаква разлика в себе си, чудя се дали това с годините не е някаква измама”, с чувство за хумор подхожда към повода той.

И наистина - дали заради многото спорт, нестихващото чувство за хумор или всекидневието сред студенти, но годините не му личат и той е все така усмихнат и енергичен.

Но пък си е посветил стихче за юбилея:

70 години - пълнолетието на мъжа

Достигнах неусетно седем'стте.

Кога и как - изобщо не разбрах.

Но в мене още живо е дете.

Да го призная - хич не ме е страх.

И все таки - съм вече помъдрял,

за да заключа, че на този свят

е важно не какво си взел, а дал -

и то те прави истински богат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама