Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5348426 www.bgdnes.bg

Нова тв с най-високи приходи от реклама за 2015 г., задмина Би Ти Ви

“Нова Броудкастинг груп” отчете най-високи приходи на българския медиен пазар през 2015 г. за първи път в историята на медийната група през последните 15 години, показват публикуваните финансови отчети на компанията собственик MTG (скандинавската “Модърн таймс груп”). Компанията генерира и най-голям ръст в приходите - от над 17% средно за цялата година.

“Това е най-успешната година за “Нова Броудкастинг груп. През 2015 г. медийната група се превърна в най-голямото медийно предприятие в страната с най-много зрители, “Нова” бе най-гледаната телевизия в България и за първи път в историята на медийната група през последните 15 години отчетохме най-големи приходи на българския пазар и съответно по-големи приходи от тези на конкурентната медийна група”, каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на “Нова Броудкастинг груп”.

Реклама

Главният изпълнителен директор на MTG Йорген Мадсен Линдеман в конферентен разговор с инвеститори при обявяването на резултатите на компанията майка съобщи, че отчетените приходи за България изпъкват на фона на цялата медийна група.

Отчетът на “Нова” показва също, че телевизията е увеличила значително дела на зрителите си, като ръстът в групата 18-49 години, която е най-атрактивна за рекламодателите, е с 19% спрямо 2014 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама