Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5348802 www.bgdnes.bg

Стоянка Мутафова прогледна и веднага се качи на сцената

“Не съм толкова неразумна! Посъветвах се с лекаря си, той ми даде разрешение, че вече мога пак да играя и затова се реших отнова да стана госпожа Стихийно бедствие.”

Това разказа Стоянка Мутафова, която снощи изигра прочутата си героиня на сцената на “Сълза и смях” само седмица след като претърпя втора операция на очите.

Реклама

“Съзнавам, че съм била страхлива глупачка, ама никога не е късно да се поправиш. Сега след двете операции на пердетата и слагането на лещите светът пред мен е ясен - бялото е бяло, черното - черно, а не всичко да тъне в сивота, в която живях почти 20 години”, признава актрисата. “И за какво изтърпях всичко това - цялата работа продължи 30 мин и то с упойка. До вечерта ме бяха изписали”, чуди се Стояна.

Доскоро не гледала телевизия - образите само са се межделеели на екрана. Затова няма мнение за новите български сериали, за които често я питат. Сега вижда отчетливо, лесно следи сюжета. Лекарят не дава излишни илюзии. Най-вероятно ще продължава да чете с лупа, но лека-полека състоянието ще се подобрява и лупата няма да бъде така огромна. Най-важното за нея е, че образите пред очите са отчетливи, а не неясни контури.

“Моите проблеми с очите не са един и два. Имам и астигматизъм. Трябваше да ми слагат инжекции точно в окото. Ама аз, душа не трае, реших да направя номер на лекарката. Слага тя инжекцията, аз забелвам очи и гледам право в тавана. Гледам и не мигам! Паника! Отнесох и няколко шамара да се свестя, докато не започнах да “давам” знак, че идвам на себе си. Стъжних живота на горката жена, но много се забавлявах”, признава Стояна.

Предстои гастрол в Амстердам и се радва, защото това е град, в който не е ходила.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама