Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5350719 www.bgdnes.bg

AC/DC спря турнето си, вокалът им оглушава

Австралийската банда AC/DC обяви на официалната си страница, че спира турнето си в Щатите. Предстоящите 10 концерта се отменят, защото има опасност вокалът Брайън Джонсън да загуби слуха си. Те са част от световното турне на AC/DC Rock or Bust.

В съобщението към феновете на бандата пише, че певецът е бил посъветван от лекар да прекрати незабавно всичките си участия, защото има сериозен риск да загуби тотално слуха си. Музикантите веднага са отложили планираните концерти, като първият от провалените трябваше да бъде снощи в Атланта. Последният е на 4 април в “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк. Бандата обещава да не разочарова феновете си и все пак тези събития да се състоят по-късно през годината. Допълнително ще бъдат уточнени новите дати. Но по всяка вероятност в тях няма да се включи Брайън Джонсън, а на негово място ще има гост вокал. Със сигурност няма да е лесно да се намери заместник на титуляр, който достойно да застане на мястото му, нещо повече - да се хареса на феновете.

Самият Брайън Джонсън също трябваше да се бори за любовта на заклетите почитатели на групата. Британецът се присъедини към останалите музиканти през 1980 г., след като почина титулярят Бон Скот. Официалната версия за смъртта му е алкохолно отравяне. Той е с бандата почти от самото ѝ създаване. Тя се сформира през 1973 г. с вокал Дейв Евънс, но само година по-късно заменен от Бон Скот.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама