Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5372893 www.bgdnes.bg

Ди Каприо благодари за якутския Оскар (Видео)

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо благодари на жителите на Якутия, които го дариха със сребърна статуетка, наподобяваща тази на наградите „Оскар", посочи той на страницата си в Instagram. 

Актьорът бе удостоен тази година и с Оскар за най-добър актьор от Американската филмова академия, но не пропусна да благодари и на хората от Сибир.  

Реклама

"Благодаря на всички хора на Якутия за този прекрасен подарък, особено на жените, които са събрали и дарили материал за създаването на статуетката. Както беше написано в писмото им, Якутия е най-студеното населено място не само в Русия, но и в света, и районът е особено уязвим от климатичните промени. Глобалното затопляне представлява сериозна заплаха за хората от Якутия, за начина им на живот и околната среда ", се казва в изявлениетор цитирано "Дарик". 

Миналата седмица в Лос Анджелис на Ди Каприо беше връчен якутския "Оскар". Статуетката е висока 30 см и изобразява азиатец, държащ в ръцете си национален якутски съд. 

За изработването на статуетката са работили най-добрите скулптори, а със семейните си бижута са се разделили 144 жителки на Якутия, за да бъдат събрани 1,5 кг. сребро

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама