Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5374680 www.bgdnes.bg

Тед Кочеф и Антон Дончев намериха общи познати

“София прилича на Париж”, каза режисьорът с български произход на Йорданка Фандъкова

“София винаги е била красива, но сега, като ходя по улиците, все едно съм в Париж”, каза Тед Кочеф на Йорданка Фандъкова. Режисьорът с български корени и съпругата му Лийфън Чънг се срещнаха в петък с кметицата на София и Кочеф ѝ разказа плановете си да снима игрален филм за спасяването на българските евреи. “София се е превърнала в невероятно красив град и нямам търпение да започна да снимам тук”, написа той в почетната книга на града.

Реклама

“Изключително смe горди, че София е домакин на едно от най-значимите събития с безспорно международно признание - “София филм фест”. То е важно за утвърждаването на столицата като творчески град на киното на ЮНЕСКО”, каза Фандъкова.

Ден преди това директорът на фестивала Стефан Китанов и Евтим Милошев, председател на Асоциацията на тв продуцентите у нас, организираха среща между Тед Кочеф и писателя Антон Дончев. Двамата са почти връстници, но 85-годишният писател му е батко, защото е с една година по-голям.

“Познаваш Пиер Рув (Петър Увалиев - б.р.), нали? Той как си измисли това натруфено име”, каза Кочеф на Дончев. Освен това се оказа, че американският агент на Кочеф е приятел на българския писател.

Дончев подари на режисьора популярния си роман “Време разделно”, както и най-новия - “Александър Велики”, издаден преди месец. Тед Кочеф обясни, че не е гледал филма “Време разделно”, обявен от българските зрители за най-любимия им. Милошев обеща да му изпрати копие, както и да му даде синопсис и сценарий на бъдещия филм за богомилите. Той ще го продуцира по сценарий на Антон Дончев. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама