Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5418700 www.bgdnes.bg

Истинско прасе пред мола в “Люлин” (Обзор)

Зевзеци предлагат калния шопар

за талисман на квартала, избират му име

Кално прасе, чакащо кротко пред входа на мола в “Люлин”. На тази гледка се натъкнаха жители на столицата, тръгнали на работа в петък.

Шопарът набързо се превърна в любимец на хиляди потребители в социалните мрежи, но отвори нетипична работа за охранителите на търговския център.

Реклама

Жена, пътуваща в маршрутка, вижда странния клиент пред люлинския мол и прави снимка, която споделя в група за “Люлин” във фейсбук. Започва чудене откъде се е взело прасето и логична вълна от майтапи за този столичанин в повече. Мъж, минаващ също покрай мола, скоро добавя кадър как около калния шопар се събират деца, а явно вече е излязъл и човек от охраната. По-късно се включва и нова жена, която доразвива сценария с поредна снимка от опита за “справяне с проблема” - как охранител помага на прасето да пресече през шосето, водещо до паркинга, за да приключи славния си тур до шопингцентъра.

Но не и да приключи славата му в интернет, където зевзеци съчиняваха истории за какво е ходил прасчо в мола - да пренареди супермаркета или да потича във фитнеса. Появи се дори съвет с намигване прасето да стане талисман на квартала, а шегаджии подхванаха и конкурс за име на новия квартален любимец.

Сред хипотезите за неочакваната поява бе и че прасето може да е избягало от свинско погребение по случай вчерашния Международен ден на ромите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама