Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5423248 www.bgdnes.bg

Премиерът ги сменя според събитията Бойко говори и с шапките си Борисов влиза в различни роли благодарение на капелите си

Надя Панкова

Премиерът Бойко Борисов обича шапките.
И очевидно не от обикновена суета. За него те са изразно средство, а част от тях носят и конкретни послания.
Поредната снимка, с която Борисов превзе първите страници на вестниците, бе с военноморска фуражка от състава на фрегатата "Дръзки". Въпреки че не е нито военноморски офицер, нито действащ пожарникар, през годините премиерът чрез шапките, такетата и дори каски влизаше в различни професионални образи. Бил е моряк, футболист на "Лудогорец", фен на "Адидас" и какъв ли още не.


Като главен секретар на МВР в зората на възхода му премиерът най-често "движеше" по горещи събития с черен шлифер и тъмна лента за главата. Шапката му с абревиатурата на полицията в Лос Анджелис бе запазената марка на главния секретар заедно с фразата "Ние ги хващаме, те ги пускат". Малко преди да оваканти поста, премиерът бе сниман да стиска със сантиментален поглед пожарникарска каска в ръка. Това е и специалността на Борисов, но въпреки трогателността, с която гледаше каската на събитие, премиерът никога публично не е слагал такава.
За сметка на това гордо носи генералската фуражка на десетки събития, най-вече като главен секретар на официални церемонии с тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски. От това време му е и друга емблематична капела - черна широкопола филцова шапка, комбинирана с вечния черен шлифер.

Реклама


След като поема руля на Столична община, Борисов приключва с военната униформа. Шапката от Ел Ей също отива в килера, а на нейно място идва обикновена черна шапка на спортната марка "Адидас". Кметът даже бе изловен да я подръпва нервно в цяла фотосесия, посветена на капелата. Тя е една от малкото, които Борисов носи по време на кметския си мандат. Тогава стилът "черно от горе до долу" бе сменен с по-цветни и спортни тениски и стилни костюми с вратовръзки в тъмносиньо и сиво. Любопитно е, че премиерът никога не е обличал чисто черен костюм, след като премина периодът му начело на МВР.
Шантавите шапки на главата на Борисов бяха негова запазена марка през първия му премиерски мандат. Едва ли има премиер, който да е правил толкова за различни брандове спортни шапки, колкото той. Борисов се явяваше на събития неглиже, ту с шапка на "Пума", ту с такава на "Адидас", а Conte of Florence" го изстреля във висшата лига на скъпарските марки. На различни събития премиерът влизаше в "обувките" на всяко от тях.

Във втория си мандат като министър-председател той бе футболист на "Лудогорец", нахлупвайки шапка от екипа на зелените. След това моряк - пя "Бургаски вечери" с моряшка раирана фланелка и фуражка при откриването на "Клуб на моряка" в Бургас заедно с кмета Димитър Николов. Последните, които уважи с тяхна фуражка, бяха моряците от фрегатата "Дръзки" през уикенда.
В интернет пък изобилства от колажи на премиера с други видове "шапки" - индианска с пера, царска корона и дори с истински народен калпак.

Според симпатизантите на ГЕРБ именно тези три колажа с различни шапки показват какъв е за тях шефът им - човек от народа, лидер, но и истински цар в очите им.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама