Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5429531 www.bgdnes.bg

Първият трейлър на "Доктор Стрейндж" с Бенедикт Къмбърбач (Снимки и Видео)

Филмът се очаква с нетърпение от любителите на този жанр, както и на комиксите, тъй като Доктор Стрейндж е доста необичаен супергерой. Той няма суперсили като Спайдърмен или Железния човек, но е овладял изкуството на магията и като Върховен магьосник защитава Земята. Той знае мощни заклинания, които му дават невероятна сила.

Според запознати, специалните ефекти, показани в трейлъра, разкриват, че лентата ще ползва част от техническите достижения в други филми – „Генезис”, „Матрицата”, „Батман в началото”. Освен това историите на Брус Уейн – Батман и Стивън Стрейндж малко си приличат – и двамата търсят мъдрост и духовно просветление чрез пътешествия на изток.

Реклама

В клипа се появява и Тилда Суинтън, която играе ролята на Древния – духовния учител на Стрейндж, който е бивш Върховен магьосник. Тя буквално изкарва Къмбърбач от кожата му и му показва необятните възможности на магията.

Ролята на злодея във филма е поверена на Мадс Микелсен, а участие вземат още актьорите Чатуел Еджиофор, Рейчъл Макадамс, Тилда Суинтън.

Режисьор на филма е Скот Дериксън, а продуцент е Кевин Файги, който стои зад блокбъстърите "Отмъстителите" и "Пазителите на галактиката".

Филмът е част от третият етап на екранизации по комиксите на "Марвел", в който за четири години ще бъдат заснети общо девет заглавия. Те ще представят на публиката нови герои от магическата комикс вселена. Той продължава поредицата от успешни филми за комиксови герои като "Железният човек", "Железният човек 2", "Тор", "Капитан Америка: Първият отмъстител", "Отмъстителите" и други.

Премиерата е обявена за 4 ноември.

Очаква се в следващите две години да се появят филмите "Първият отмъстител: Войната на героите" (29 април 2016), "Пазители на галактиката 2" (5 май 2017) и "Тор: Рагнарок" (3 ноември 2017).

Реклама
Реклама
Реклама