Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5430163 www.bgdnes.bg

Тони Стораро прикован към легло

Здравето предаде фолкпевеца Тони Стораро!


Дискова херния прикова към легло любимия изпълнител на мнозина и той се принуди да отмени всичките си професионални ангажименти, научи "България Днес".


От около 7 години Тони Стораро се бори с изключително болезненото заболяване, като прищипан нерв му причинява нечовешки мъки. През последните дни болката му отново се е отключила и положението му се влошило. Лекарите мигновено съветвали певеца да лежи постоянно, за да отшумят болките.

Реклама


"Докторите ми препоръчаха да избягвам да стоя прав и да пътувам с автомобил. Има определени периоди, в които болката се засилва. Напрежението покрай работата и пътуванията и честата смяна на времето с топло и студено ми влияят негативно. Не знам колко време ще съм в леглото, но се надявам до една седмица да се възстановя", коментира пред "България Днес" изпълнителят на "Милиони звезди".


В момента певецът е на обезболяващи инжекции и активно си почива, тъй като всяко движение му създава дискомфорт. През годините певецът прибягвал до различни средства за лечение и терапии, но за съжаление дисковата херния се обостря периодично. Ходил и на процедури в Павел баня, но промяна няма, тъй като заболяването е хронично.


"Не съм се подлагал на операция, защото изходът от такава интервенция е доста спорен. Предпочитам да не рискувам, за да не се влоши още повече положението", казва още Стораро. Той признава, че се лекува вкъщи и не иска да влиза в болница, макар че на моменти болките са изключително силни.


Здравословните проблеми на Тони го принудиха да отмени всичките си планирани участия в цялата страна, което беше прието с разочарование от феновете му и от собственици на нощни заведения. Тони Стораро е категоричен, че в момента, в който се почувства по-добре, ще изпълни поетите ангажименти.


"Искрено се извинявам на всички собственици на заведения и най-вече на своите фенове, че се налага да отменя участията си, но се случва поради независещи от мен причини. Със сигурност, след като се възстановя, ще се реванширам и ще изпълня всички поети уговорки. Благодаря на всички за разбирането и подкрепата!", заяви обичаният изпълнител.


Дисковата херния драстично променила живота на изпълнителя през последните години. Заради заболяването той отслабна с над 10 килограма, за да облекчи болките си, тъй като и теглото оказва влияние. Стораро започнал много активно да се движи и всеки ден изминавал по няколко километра. Все още не е събрал смелост активно да започне да спортува, но дори и спокойното движение подобрило състоянието му. Синът му Фики многократно го привиквал с него във фитнес залата и той на няколко пъти се отзовавал, но засега не е много постоянен в тренировките.


Освен това той започнал лека диета, която изключила от менюто му мазни и вредни храни. "Не мога да кажа, че изключително много се ограничавам откъм ядене - по-скоро по-внимателно подбирам това, с което се храня. И резултатите са видими", добави изпълнителят.

Реклама
Реклама
Реклама