Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5431238 www.bgdnes.bg

"Продиджи" идват за четвърти път у нас

Английската банда е хедлайнер на фестивал в Бургас на 13 август

За четвърти път българската публика ще слуша на живо изпълненията на “Продиджи”. Британската банда е хедлайнер на Summer Chaos 2016. Фестивалът ще бъде на 13 август на стадион “Лазур” в Бургас.

Реклама

Английските музиканти стават популярни през 90-те години на миналия век. Създател на групата е Лиам Хаулет, който се изявява като композитор и свири на клавирни.

Той започва да се занимава с музика още като дете. Родителите му го записват на уроци по пиано, а като тийнейджър си купува синтезатор и малък пулт. За придобивките плаща с парите,

които сам е

изкарал по

строежите на баща си

Таткото е богат предприемач, но държи да научи сина си на труд.

Лиам Хаулет излиза за първи път пред публика, ставайки диджей в нощен клуб. Тогава решава да създаде и “Продиджи”. Заедно с Кийт Флинт канят танцьора Лирой Торнхил да се присъедини към тях. Като вокал, със своя изключителен глас е привлечен и Максим. Танцьорката и певица Шарки също става част от бандата, но с Лирой Торнхил по-късно напускат групата.

“Продиджи” оставят името си в музикалната история като едни от създателите на стила биг бийт, който става изключително популярен в края на 90-те години.

Докато стигнат до този жанр, музикантите смесват рейв, хардкор техно, индъстриал и брейк бийт. Бандата излиза от рейв теченията и популяризира биг бийта, добавяйки рок и пънк елементи.

За своята над 25-годишна история британците са номинирани два пъти за статуетките “Грами”, вземат 6 приза от Европейските музикални награди на MTV и две отличия на церемониите “Брит”.

Реклама

През 2015 г. “Продиджи” издаде последния си албум The Day Is My Enemy. Именно за неговото представяне Бургас става част от световното турне на бандата, с което ще обиколят Европа, Северна и Южна Америка.

Съвсем скоро ще бъдат обявени и останалите имена, които ще вземат участие във фестивала в Бургас. Билетите за събитието вече са пуснати в продажба.

Реклама
Реклама
Реклама