Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5433912 www.bgdnes.bg

7-годишната Елица от "България търси талант" сама пожелала да научи "Камино"

Едно малко момиче накара всички – и жури, и публиката, и зрителите пред малкия екран, да се насълзят от вълнение при изпълнението си в шоуто “България търси талант”. Седемгодишната Елица Камбурова изпя “Камино” толкова добре, че веднага след това Михаела Филева възкликна: “Не мога да повярвам, още е твърде рано да имаш вибрато, още е твърде рано да имаш толкова зрял глас… Страхотна си, невероятна!” А колегата ѝ в журито Любен Дилов само добави: “Каквото и да правите, рано или късно идва едно момиченце с “Камино” и всичко приключва.” Малко след излъчването на участието на Елица много

форуми в интернет

сайтове обявиха

детето за феномен,

който има всички шансове да спечели голямата награда в шоуто.

Всъщност родителите на талантливата малка певица се колебаят дълго дали изобщо да я запишат за участие в тв предаването. Баща ѝ е човекът, който настоява Елица да покаже таланта си пред камерата, но нито той, нито съпругата му очакват изпълнението на детето им да предизвика такъв интерес.

Реклама

Когато съобщават на Елица, че са попълнили формулярите за кастинга и може би ще я дават по телевизията, тя ококорва очи от радост. Чака с нетърпение да дойде моментът на първия кастинг, който е във Варна. Семейството ѝ добре си спомня този ден - пътуват дълго от Тутракан - 4-5 часа, защото времето е много лошо и се налага да карат доста бавно. Все пак успяват да стигнат навреме, за да може Елица да се представи пред екипа на предаването. След две седмици идва и поканата момичето да пее вече в София пред журито Любен Дилов, Ицо Хазарта, Михаела Филева и Асен Блатечки.

 “Ние отидохме за една емоция - да може Елица да изпее “Камино”. Знам, че по такива места не се толерира много малки деца да изпълняват песни на големи изпълнители. Но не сме очаквали нещо подобно да се случи”, разказва майката на момиченцето Антония Камбурова.

Макар че по телевизията не си личи, Елица наистина се притеснява, преди да излезе пред журито - има толкова много хора, камери, които следят всичките ѝ движения. Когато застава на сцената и Асен Блатечки я пита какъв е нейният талант, момичето отговаря: “Да раздавам автографи.” Всички се смеят, а майка ѝ, която стои и наблюдава зад кулисите, не се учудва. “Тя има огромно въображение, никога не знаеш какво ще каже в следващия момент, какво ще ѝ хрумне. Първият път, когато отговори така, беше на предварителния кастинг и аз я питах за какви автографи говори. Ти си тук да пееш, ѝ казах”, разказва майката, а детето отговорило: “Не, аз мога да раздавам автографи.” “Тя има страхотно развито въображение и огромно чувство за хумор.

Всеки ден сменя

професиите на

мен и баща си

- един път сме шивачи, друг път сме лекари, после нещо друго. Много е забавна, щурава”, усмихва се майката.

Елица пее от 3-годишна и със сигурност е наследила таланта си. Всички в семейството ѝ са музикални - и бабата, и дядото на детето по майчина линия, и баща ѝ са се занимавали с музика. “Баща ми свиреше на ударни инструменти, с майка ми бяха във фолклорни формации. Тя беше учител по музика, когато беше доста по-млада, но след операция на гласните струни спря да преподава”, разказва Антония.

Реклама

От съвсем малка Елица си припява детски песни. Прави го толкова вярно, че родителите ѝ решават да я запишат в школата за пеене към детския център в Тутракан. След около 2 г. я местят при вокалния предагог Наталия Константинова в Русе. И макар че Елица е съвсем малка - на 2 април навърши 7 г., тя вече има натрупан опит на големи сцени. Два пъти е ходила в Букурещ на международни конкурси.

Има и няколко

спечелени Гран при

от големи фестивали

в нейната възрастова група и навсякъде винаги е посрещана с усмивки и аплодисменти.

Семейството на детето е от Тутракан, но работата на родителите му е свързана с много пътувания, най-вече до Русе. Майката Антония и бащата Ивайло имат малък семеен бизнес - произвеждат детски дрехи. “Рокличката, с която пя Елица в шоуто, беше на нашата фирма”, казва Антония.

Елица ходи всеки ден на детска градина в Тутракан, а веднъж седмично за по 2 часа - при вокалния педагог в Русе. А и пее почти всеки ден вкъщи под надзора на баба си. Така един ден миналото лято родителите на детето слушат музика и случайно попадат на “Камино” в изпълнение на Лили Иванова. Елица чува парчето и сама казва: “Аз тази песен мога да я науча.” Майка ѝ и баща ѝ се усмихват при мисълта - и двамата добре знаят колко трудна задача е това.

Когато майката казва на вокалната педагожка, че Елица иска да научи “Камино”, отговорът е през смях: “Ти си луда.” Но малко след това, щом чува как детето запява първите строфи, Наталия Константинова веднага променя мнението си. И за 3-4 месеца Елица овладява до съвършенство “Камино”.

За първи път я пее на голяма сцена на фестивала “Огнен Дунав”, който се провежда между 22 и 25 юли 2015 г. в Тутракан. “Макар и с доста грешки, предизвика страхотно вълнение у хората. После я е пяла още един-два пъти, а сега вече и в “България търси талант”, обяснява майката на детето.

За Елица и семейството ѝ Лили Иванова е най-голямата българска певица. Момиченцето много обича да слуша и гледа клипове на примата, като внимателно ги изучава. Дори знае още няколко нейни песни.

Но като всяко момиче на тази възраст са ѝ присърце и детските песни. Харесва саундтрака към филма “Замръзналото кралство” и понякога се случва по 20 пъти на ден вкъщи да звучи песента от него Let It Go. Тя е съвсем обикновено слънчево и лъчезарно дете, което пее малко по-добре от останалите, за което полага и много труд, казва Антония Камбурова.

Пеенето всъщност е второто най-любимо нещо на Елица. Първото, разбира се, са игрите. По което и време родителите ѝ да предложат да отидат на разходка или в парка, тя е винаги съгласна. Елица обича и да рисува. Вкъщи

вместо играчки има

всякакви

флумастери,

бои, моливи,

книги за оцветяване. “Еличка не е по таблетите, телефоните, компютрите. Тя не знае как се пуска моят компютър. Миналата година сестра ми ѝ подари таблет, който ползваме само когато пътуваме, за да не ѝ е скучно. А през другото време изобщо не се сеща дори да го пусне”, обяснява майката на детето.

Всеки ден Елица мечтае за различно нещо. Малко преди да излезе на сцената в “България търси талант”, момичето казва пред камерата на предаването, че ако спечели голямата награда, ще си купи хотел, ще се омъжи и ще си роди деца, които да ѝ лудуват на главата.

А мъжът ѝ

задължително

трябва да прилича

на Любен Дилов

“Много се посмяхме. За такова нещо досега не беше мечтала. Заради това не знам днес каква ще иска да бъде”, усмихва се майката.

Сега Елица се подготвя за участието си в полуфиналите на “България търси талант”, които стартират на 17 април по Би Ти Ви. “Малко ме притеснява това надуване на балона, защото тя е малко дете - няма голям репертоар, знае 1-2 по-сериозни песни, всички останали са детски. Вероятно зрителите ще имат свръхочакване към нея, надявам се да се справи”, казва майката на Елица.

Реклама
Реклама
Реклама