Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5436528 www.bgdnes.bg

Лепящи се екстеншъни са хит при прическите

Все повече момичета избират удължаващите лепенки като метод, чрез който бързо да се сдобият с гъста коса. Представете си екстеншън, който не завършва с фибичка или клипс, а с лента, наподобяваща тиксо.

Тя е двойно залепваща

се и се прикрепва

за кичур коса

Материалът, от който е направена, е напълно безвреден за косъма. След всяко носене лентите се сменят с нови, за да са достатъчно здрави и да не падат при следващо носене.

Реклама

Методът е измислен за дамите, които страдат от косопад. Обикновените удължения само биха задълбочили този проблем. Удълженията, които се залепват със силикон например, правят косата все по-рядка. Обикновено космите, които падат на ден от човешката глава, са между 50 и 100. Там, където е сложен силиконът на удължението, космите не могат да паднат и в един момент по главата се образуват дупки, защото всичко пада наведнъж с махането на прикачените кичури. През цялото това време за скалпа е било невъзможно да отхвърли ненужните косми и на тяхно място да поникнат нови. В повечето случаи това се оказва много неприятна изненада за жените, които не са си махали екстеншъна, залепен в продължение на месеци. Закрепването на изкуствена коса с фибички се счита за безвредно, но и при него не е съвсем така. Те накъсват и скубят. С времето това дава отражение върху цялостния вид на прическата. Ето защо лепящите екстеншъни изместиха досегашните методи и днес са предпочитан аксесоар от жените.

Предимството им е,

че са наистина

щадящи и безобидни

и абсолютно незабележими, защото лепкащата лента е прозрачна. Макар в последните години изкуствената коса да е намалила приложението си сред младите момичета, все още се срещат такива, които използват тази хитрина. Те са и хората, сред които в момента този тренд е хит.

Лепенките могат да се използват многократно и не изискват топлинна намеса. Чрез специална система за залепване удължителят е сигурно прикрепен към изключително фина и сливаща се с кожата на скалпа лента. За прикачването им не са нужни специални инструменти или познания.

Могат да се сложат

съвсем лесно в

домашни условия за

няколко минути

Достатъчно е да сте сръчни. По-смелите и екставагантни дами избират лепенка само с по един цветен кичур, който залепват като акцент към естествения си цвят.

Стикерите са също толкова стабилни, колкото са и другите методи за удължаване, като тези с клипси, пришиване, с фиби и лепене. В същото време те се свалят много бързо, лесно и най-вече без последици по прическата. Веднага след поставяне на нови залепващи ленти върху екстеншъна той може да бъде прикрепен повторно.

Хубавото при удължаването на косата с лепенки е, че не пречи на растежа на косъма.

Прилагат се както

за удължаване, така

и за придаване

на повече обем

Много са подходящи за тънки, фини и силно увредени от изрусяване коси. С тях се постига ефектно и елегантно етажиране и плавно преливане на изкуствената коса. Цената за един комплект, който обикновено включва 4-5 пласта, варира между 100 и 200 лева в зависимост от това дали кичурите са от естествен косъм. В интернет могат да се намерят и по-достъпни варианти от тези, които биха ви предложили във фризьорския салон.

Реклама
Реклама
Реклама