Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5487268 www.bgdnes.bg

Близнаците Хасан и Ибрахим: Ще мачкаме като Кубрат Пулев

"Ще продължаваме напред като Кубрат Пулев и по същия начин ще побеждаваме конкуренцията! Той е един велик българин и ние като него няма да се откажем да се борим за световния връх."


Това заявиха емоционално пред "България Днес" виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим (12 г.).

Реклама


Близнаците в момента са в трескава подготовка за поредното си голяма предизвикателство - международен музикален конкурс в полския град Шафарния, където легендарният пианист Фредерик Шопен е израснал и се е изградил като многоуважаван музикант.


"Децата са в последни приготовления, като всеки ден тренират. Мога да кажа, че точно в момента са във великолепна форма и няма кой да ги победи. Преди пътуването им до Полша им предстои голям концерт в Стара Загора на 17 май, а на другия ден заминаваме за конкурса. Момчетата ми са вдъхновени от Кубрат Пулев, който е един велик българин. Той показа, че дори след загубата от Кличко няма да се предаде и ще продължи да се бори. Лошото на народа ни е, че ако победиш 99 пъти и веднъж загубиш, хората ще помнят точно провала ти. Но и към нас има злобеещи хора, така че това няма да ни направи по-малко силни", заяви пред вестника Дениз Игнатов, баща на близнаците.


Хасан и Ибрахим ще се надпреварват на конкурса в Шафарния заедно с деца от още 26 държави. Най-сериозната конкуренция и този път ще е от Азия - ще има представители от Япония, Южна и Северна Корея, където със сигурност има партийно нареждане да бъдат спечелено първото място. Със сериозно реноме са и представители от Европа, които идват от Русия, Полша, Австрия, Германия, Франция, Украйна и други.


"Много хора ме обвиняват, че отнемам детството на децата ми, но истината е, че те самите искат постоянно да свирят и да се развиват. Не ги карам нищо насила, ентусиазмът си е техен и аз ги подкрепям напълно в желанията им. Те са избрали да бъдат най-добрите в тяхната сфера. Не могат да ритат топка, но пък развиват културата в България и помагат за прославата на страната ни", каза още Игнатов. И допълни: "Хасан и Ибрахим не отиват на нито един конкурс с идеята просто да участват. Те винаги отиват, за да победят. Ако искаме екскурзия, ще съберем семейството и ще си почиваме. Но щом е състезание, децата винаги се борят за победата. Точно като Кубрат Пулев."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама