Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5491032 www.bgdnes.bg

Последната “роля” на Радина Кърджилова преди майчинството - да връчи “Аскеер”

“Радина и Деян не са се сгодили, но какво значение има, когато са заедно и са щастливи? Скоро ще станат майка и татко - надявам се, на един малък Христо - пошегува се за името на бъдещото си внуче известният художник Христо Кърджилов. Той не се бърка на младите в избора на име, но засега, докато се ослушва, чува само отделни първи букви за евентуалното име.

“Радина е все така слаба, майка ѝ дори се притеснява за нея. Личицето ѝ е позакръгленко и това ѝ придава вид на мадона. Много настоявам да я нарисувам такава - излъчваща сияние и нежност”, казва бащата.

Реклама

Според него Радина се чувства прекрасно за бременна в осмия месец. Така казват и лекарите, които са направили последните прегледи на бебето. Очаква да стане дядо в края на юни. Радина е зодия Близнаци, брат ѝ - Рак, така че внукът ще се появи все в едната от зодиите, за радост на бъдещия дядо. “Слава богу, поне кучетата не са се размножили, че само това ни липсваше”, казва той, допълвайки, че в този момент цялото семейство се грижи за домашните любимци, за да е спокойна Радина.

Тя самата ще се появи на сцената само още веднъж преди раждането - за да връчи статуетка “Аскеер” на 24 май на церемонията в Театъра на армията. “Войникът” тежи почти 3 кг и ще се наложи някой да ѝ помага да го носи.

А Деян освен от предстоящото бащинство, е изцяло погълнат от една своя идея, мечта и проект от 20 години. Иска да играе в пиесата на Самюел Бекет “В очакване на Годо”! “Като омагьосан е от тази пиеса”, твърди тъстът му, макар още да е само кандидат за тази титла.

Ръка на Деян и неговата идея подават НДК и театър “Азарян”. Той кани за партньор Иван Бърнев. Двамата ще бъдат великолепен тандем, убедени са театралните познавачи, но подготовката за постановката още продължава. Динката, както го наричат, се осмелява засега сам да режисира спектакъла.

А самият Христо Кърджилов рисува огромни картини - 2,60 на 1,30, с многопластови и богати сюжети, замисля с тях изложба, очаквайки телефонът да позвъни и да научи новината за внучето. 

Реклама
Реклама
Реклама