Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5493973 www.bgdnes.bg

Йоанна е новата казанлъшка Царица Роза 2016 (снимки + видео)

Възпитаничката на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов" в Казанлък Йоанна Шишкова стана 48-ата Царица Роза на Казанлък. Първата й подгласничка е Таня Стефанова – на ПМГ „Никола Обрешков“, а втората – Симона Янева е от СОУ „Екзарх Антим I“, съобщиха от пресцентъра на общината.
Лентата и короната на най-красивата казанлъчанка постави лично кметът Галина Стоянова.

Галаспектакълът на конкурса „Царица Роза 2016“, организиран от община Казанлък, превърна Дома на културата „Арсенал“ в Казанлък в незабравимо преживяване на красотата, младостта, мечтите и силните емоции и официално откри 113-ите празници в Долината на розите.

Реклама

„Мотото им тази година ще бъдат сбъднатите мечти на Казанлък и мечтите, които нямат край за Казанлък“, обяви Галина Стоянова в приветствието си към препълнената зала. Пред посланика на Япония в България Н.Пр. Такаши Коидзуми, председател на съвършено неподкупното жури, специалните гости, сред които народния представител Нено Влайков, областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов, председателя на Общинския съвет – Казанлък Николай Златанов, много представители на бизнеса в града и приятели на празника, кметът сравни със сбъдната мечта завършека на дългоочаквания нов Музей на розата и продължи с предстоящи цели като работата по проекта за Бузлуджа и възстановяването на древния тракийски град Севтополис.

Кметът благодари на бизнеса, с който се работи леко и успешно и на всички хора, които сбъдват мечтите на Казанлък.

С много грация и очарование младите момичета преминаха през три кръга в представяне на своята индивидуалност: в спортно-елегантен стил, в народни носии и нежен фолклорен танц на фона на народната песен „Мари Марийко“. Последва дефиле в официални рокли. Финалното предизвикателство бяха отговорите на красавиците за бъдещето на родния град след десет години. Прозвучаха много и красиви мечти на момичетата за още по-зелен и още по-успешен Казанлък, все по-модерен и развит, но запазил древната си история.

15-те красиви момичета изминаха интересен и вълнуващ път до финала на конкурса: номинирани от своите училища, след изминатите разнообразни уроци по култура и туризъм, естетика, грация и протокол по програмата „Стъпка по стъпка към Короната“ те заблестяха на сцената на спектакъла тази вечер. Съвсем заслужено получиха много цветя и подаръци, сред които и уникалните за региона козметични продукти със съставки от маслодайната роза.

Тържественият завършек на спектакъла бе ритуалът по полагане на клетва на новата Царица Роза пред кмета на община Казанлък и многобройните аплодисменти. В клетвата си Царица Роза 2016 Йоанна Шишкова обеща да обича града си и неговите хора, да носи короната с чест и отговорност и да работи за по-красивото бъдеще на казанлъчани.

Реклама
Реклама
Реклама