Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5496778 www.bgdnes.bg

Поли Генова в психокриза

Прецакана и съсипана психически е певицата Поли Генова.
След четвъртото място на музикалния конкурс Евровизия 2016 Поли не може да си намери място от яд и обида, издават пред вестника близки до звездата.
Генова предизвика истински фурор преди две вечери с песента "Ако любовта е престъпление" и безспорно бе сред фаворитите за първото място. Нашенката показа невероятен певчески талант и присъствие на сцената, с които буквално взриви публиката.
Въпреки качествата на Генова Поли успя да се класира на четвърто място в конкурса. Големият победител в тазгодишния формат на изданието стана Украйна, но победителката Джамала предизвика скандал заради текста на песента си. В песента на татарската изпълнителка се пее за изселването на кримски татари по заповед на Сталин по време на Втората световна война.
Макар по условие в Евровизия политически текстове да са изрично забранени, украинката не само бе допусната до конкурса, но и спечели първото място, което събуди множество спорове и обществено негодувание.
На второ място се нареди представителката на Австралия Дами Им, а почетното трето зрители и жури отредиха на Сергей Лазарев от Русия.
"Защо песен за война е въобще в този конкурс? Това е абсолютна шашма! Жалък и смешен политически вот за Украйна! А Австралия какво прави в ЕВРОвизия", гласят коментари на недоволните потребители в социалната мрежа, категорични, че конкурсът е нагласен.
Редица родни светски персони също изразиха разочарованието си и заподозряха измама.
"Поли, ти за мен си истинският победител, защото никога не се отказваш!", подкрепи колежката си певицата Рут Колева.
Най-бясна от случилото се е самата Генова. Певицата до последно бе убедена, че ще влезе в челната тройка, и даде всичко от себе си, за да докаже, че е най-добрата.
България за втори път бе на финала на песенния конкурс. Страната ни участва в Евровизия от 2005 година, като единственият път, когато стигнахме до финал, беше през 2007 г. Тогава Елица и Стунджи станаха пети в крайното класиране с песента "Вода".
Това е втори опит на Поли Генова в музикалното състезание като самостоятелен изпълнител. През 2011 г. нейната песен "На инат" спечели правото да участва на Евровизия 2011 в Дюселдорф. Генова участва във втория полуфинал, но не успя да се класира за финала и завърши на 12-о място.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама