Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5497413 www.bgdnes.bg

Демократите правят повече секс, републиканците - по-добър

Сините отглеждат котки и обичат ванилов сладолед,

а червените предпочитат шоколадов и се грижат за кучета

Демократите правят повече секс, а републиканците - по-добър. Привържениците на двете основни партии в САЩ се различават не само по политическите си пристрастия, но и по чисто житейски въпроси, установени с различни проучвания.

В анкета на университета в Бингамтън и на един от известните сайтове за запознанства Match.com сред 5000 необвързани жени и мъже в САЩ привържениците на либералната Демократическа партия отговарят, че правят секс по-често. Но при републиканците той е по-добър - 53% от тях стигат до оргазъм всеки път, докато това се случва при 40% от политическите им опоненти.

Реклама

Феновете на червената партия спят по-дълбоко,

имат по-здрав сън,

рядко помнят сънищата си и още по-рядко сънуват кошмари. Не толкова спокойни са нощите на демократите, особено на жените - те най-често от всички американци помнят обикновено ярките си сънища.

Различават се и по отношение на домашните любимци - сините отглеждат котки, а републиканците - кучета. Това сочат данните на Асоциацията на американските ветеринари. Най-малко псета разхождат жителите на щатите Минесота, Род Айлънд и Ню Йорк, които традиционно гласуват за Демократическата партия. Почти половината от жителите на “червения” щат Арканзас - дал подкрепата си за Републиканската партия при пет от последните 7 избори, делят домовете си с кучета.

Когато става дума за сладолед, републиканците предпочитат шоколадов, а демократите - ванилов. Най-често е “Бен енд Джери”, което не е изненадващо, защото основателите на сладоледената компания - мултимилионерите Бен Коен и Джери Грийнфийлд подкрепят много от либералните каузи на Демократическата партия.

Те се включиха и в сегашната президентска кампания - Бен Коен лично създаде сладолед “Копнежът на Бърни”, за да популяризира още повече претендента за президентска кандидатура на демократите Бърни Сандърс. Ментовият сладолед със заливка от млечен шоколад е в кофичка с лика на сенатора на Върмонт. Не се продава, но пък

го раздаваха

безплатно в Ню Йорк

Реклама

Преди пет години собствениците на “Бен енд Джери” раздаваха безплатно от сладоледа си и на протестиращите от движението “Окупирай Уолстрийт” в едни от най-големите американски градове.

По принцип американците предпочитат коли и вино. Опре ли до бирата, демократите предпочитат “Корона”, а републиканците - “Будвайзер”. Обяснението на наблюдателите е - те са по-големи патриоти от демократите и затова пият най-американската бира.

Вероятно ще я пият още повече след 23 май, когато тя ще се казва “Америка”. Компанията реши да се прекръсти временно, до края на президентските избори през ноември, “за да вдъхнови почитателите на бирата да празнуват общите за Америка и “Будвайзер” ценности”. Върху кеновете и етикетите на бутилките ще са Статуята на свободата, текстове от американския химн и известни строфи от американски патриотични песни.

Демократите и републиканците се различават и по вкусовете си за храната. На закуска червените хапват най-често донати, а сините - кроасани и гевреци. Всички обаче предпочитат палачинките пред препечените филийки и вафлите.

На обяд привържениците на Републиканската партия (48%) обикновено се хранят в Chick-fil-A - известна верига от заведения за бързо хранене в САЩ, специализирана в сандвичи с пилешко месо. Известна е и с това, че собственикът е върл противник на еднополовите бракове. Демократите предпочитат да обядват в друга верига за бързо хранене - KFC.

За вечеря те най-често наблягат на зеленчуците и хумуса. Сините

са по-толерантни

към вегетарианците

от републиканците, които обикновено вечерят с пържола.

Независимо за коя партия гласуват, американците са единни по въпроса за любимия си сандвич - “Бъргър кинг”.

Почти единодушни са и по въпроса за колите - и в “червените”, и в “сините” щати петте най-често използвани автомобила са “Хонда Акорд”, “Хонда Сивик”, “Тойота Камри”, “Нисан Алтима” и “Тойота Корола”. Предпочитат японски седан пред която и да е друга кола, е установил анализ на един от най-големите сервизи в САЩ.

“Политически обединител” се явявя и Джъстин Бийбър - 54 от демократите и 52% от републиканците не харесват канадския идол на тийнейджърите. Различията обаче са очевидни, стане ли дума за Бионсе - 63% от демократите я боготворят, докато сред републиканците привържениците са почти два пъти по-малко - 36%. И това си има обяснение - световноизвестната певица е сред най-изявените привърженици на Барак Обама. Изпълни американския химн при встъпването му в длъжност за втори мандат, освен това гостува и на традиционното търкаляне на великденски яйца на южната поляна на Белия дом.

Реклама
Реклама
Реклама