Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5522516 www.bgdnes.bg

След 25 години “Тангра” отново на сцената

Легендарната българска банда тръгва на турне. Днес е

в Габрово, на 24 юни прави два ВИП концерта в София

Легендарната българска група “Тангра” отново се връща на сцената. От няколко месеца музикантите работят върху новия си голям проект. В него освен предстоящ албум влиза и турне, което започва тази вечер в Габрово - на централния площад в града.

Към Косьо Марков, Стенли и Йордан Ганчев се присъединяват гост-музикантите Иво Чалъков - китари, и Стефан Попов - ударни, от “Гравити Ко”. Те са на мястото на Валери Миловански и Емил Герасимов, които живеят в чужбина.

Реклама

“Обмисляхме идеята

да се съберем

в оригиналния

състав

още преди доста време. Мъчно ни е, че те не могат да се включат, но при първа възможност ще работим отново заедно. Гост-музикантите са много добри и напълно се вписват в това, което правим”, разказва Косьо Марков.

Всъщност истинското, официално представяне на новия проект на бандата ще бъде на 24 юни. Тогава групата ще направи два ВИП концерта от 18 и от 20 часа в “Сити Марк Арт Център”. А продажбата на билетите стартира на 25 май.

Пред публиката “Тангра” ще изпълни най-известните хитове от различните си периоди, направени с нови аранжименти. Вероятно ще включат и няколко нови парчета.

През лятото бандата ще продължи с турне из страната. На 1 декември ще направи голям концерт в зала 1 на НДК. С него музикантите ще представят и новия си албум, върху който работят в момента. Той ще съдържа изцяло нова продукция - 10 песни. Идеята е да направят поне 25 парчета, от които да изберат най-добрите и да ги включат в тавата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама