Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5547508 www.bgdnes.bg

Победителката в "Мастър шеф"Севда Димитрова: С парите ще направя ин витро!

20 години не кусвах месо, наложи се!

"С част от парите, които ще ми дадат, смятам да осъществя голямата си мечта - да стана майка. Ще ги използвам за ин витро процедури. Останалото ще използвам за кулинария."
Това сподели на финала на грандиозното шоу "Мастър шеф" по Би Ти Ви 39-годишната бургазлийка Севда Димитрова, която победи Евгени Йорданов в оспорвана готварска битка вчера пред очите на зрителите. "До последно нямах особени очаквания да съм първа, но в един момент усетих, че имам преднина. Именно тогава се наложи да опитам месо, а по принцип воче от 20 години не го кусвам. Смятам обаче, че пак ще се върна към вегетарианския си живот", смее се Севда.
Извън кулинарията симпатичната блондинка от години се опитва да зачене. "Да имаш дете не е каприз, който можеш да си закупиш от супермаркета. Това е най-голямото ни изпитание, но и ни учи на много неща", сподели още Севда.
С нейния мъж са заедно от 20 години, само осем от тях са в брак. Доразвиват характерите си през всички тези години и любовта им става все по-силна. Преди да се завърнат отново в България, работят дълго време в чужбина.
"По кулинарията се запалих случайно. Срещите ми с различни хора от различни страни с различна култура на хранене ми се сториха интересни и с години се опитвах да правя това и онова. Накрая, дори и трудно, все пак ми се получаваха ястията", каза Севда. "Смятам, че българите не са узрели да експериментират сложните ястия. Може би защото у нас интересните подправки и комбинациите в храните станаха популярни след 90-те, с навлизането на много нови неща на пазара. Но все пак аз продължавам да готвя всичко с щипка любов - от боб с наденица до опити в молекулярната кухня", признава пред "България Днес" победителката Севда Димитрова.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама