Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5559651 www.bgdnes.bg

Тежко лято чака Любо Нейков

Продуцентът в мъчителни преговори за бъдещето на "Откраднат живот" и "Столичани в повече"

Една тайна от миналото изплува наяве и преобръща живота на всички главни герои. Много съдби се преплитат, но какво ще се случи в сериала "Откраднат живот" зрителите ще разберат най-вероятно през есента.
Продукцията на Нова телевизия завърши с епизод, в който д-р Генадиев разбира, че Александър Василев е истинският му син. Краят предполага повече от напрегнат втори сезон. Създателите на сериала Любо Нейков и Евтим Милошев засега не се наемат с прогнози колко точно продукцията би издържала в ефир. Факт е обаче, че те двамата са абсолютни рекордьори в дългите сериали.

Реклама


"Столичани в повече", който се излъчва в конкурентната телевизия Би Ти Ви, сложи край на епизодите от сезон номер 10. Толкова продължителна родна поредица досега не е имало. Веднага след финалните кадри започнаха и догадките ще има ли нов 11-и. По традиция всяко лято е трудно за Нейков и Милошев, защото са в преговори с телевизията. На няколко пъти продължението на сериала висеше на косъм. Единият сезон се забави с цяла година. По време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски основната линия на столичаните по случайност следваше сюжет, който много приличаше на случващото се тогава в държавата. Телевизията решава да забави излъчването на епизодите. В крайна сметка приключенията на Любо Нейков и Кръстьо Лафазанов на екран виждат бял свят.


И това лято ще е под знака на преговорите за продуцентите. Факт е, че в момента Нейков и Милошев са в абсолютна конкуренция сами със себе си. Те правят супер гледани сериали в двете топ телевизии. Макар на пръв поглед да твърдят, че напрежение няма, е ясно, че всяка медия иска точно тя да получи най-доброто, за да смаже противника. Затова и не е ясно какво точно ще се случи наесен.
Едно е сигурно - окончателният финал на "Под прикритие" вече е факт. Макар все още да витаят слухове, че следва ново продължение, от БНТ са категорични - това е краят.
"Петият сезон е замислен да е последен. Разбира се, че всяко нещо може да бъде продължено, но не това е целта. Историята вече има своя естествен завършек", категоричен е продуцентът Димитър Митовски. Най-гледаният роден сериал започна да се излъчва на 17 април 2011 година. Рейтингът растеше всяка година и макар последните епизоди да търпяха известни критика, финалното закриване бе повече от успешно. От екипа се похвалиха, че поредицата вече е продадена в 186 държави, което носи огромни приходи за държавната телевизия.


От БНТ не крият, че именно "Под прикритие" им връща самочувствието отново да правят успешни продукции и да са конкуренция на частните медии. Затова и през 2017 година телевизията ще започне да снима младежкия сериал "Искейп", научи "България Днес". Ще има и втори сезон на сериала "Четвърта власт". Освен това телевизията майка ще прави и социална драма за взаимоотношенията в семейството.
"Трябва да предлагаме разнообразно съдържание, но не можем да си позволим този опит, който натрупахме с "Под прикритие", да не го използваме", убедена е програмният директор на медията Севда Шишманова.


Новите идеи на БНТ няма да оставят хитовите ни актьори без работа. Това е и основната критика към родните поредици, които превзеха ефира в последните години. Още със старта на "Стъклен дом" около 10-15 основни персонажи са винаги на екран, само сменят канала. Абсолютен рекордьор е Михаил Билалов. Екранният Джаро компенсира дългото си отсъствие от родния ефир. Освен в "Под прикритие" той е основно действащо лице в "Четвърта власт". На екран ще е и през лятото, защото Би Ти Ви ще излъчва сериала "Връзки" с негово участие. Очаква се продължението на семейната лента с участието и на Лилия Маравиля да е и основният коз на Би Ти Ви за следващата есен. Особено ако преговорите с продуцентите на "Столичани в повече" не приключат с желания успех.

Румяна МИЛАНОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама