Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5567402 www.bgdnes.bg

Рапърът Явор Янакиев - 100 Кила: Качих 5 кила в "Стажантите"

Рапърът Явор Янакиев е роден във Варна през 1982 г. Завършва осми клас в град Търговище. Седем години играе футбол сред юношите в "Спартак" (Варна). В морската столица сменя над 12 училища до 10 клас, но не успява да завърши, тъй като решава да се занимава с по-перспективни неща, а и е принуден от обстоятелствата да се грижи за издръжката на себе си и по-малкия си брат.
По собствените му признания работи от 13-годишен, а резултатите са видими - той е един от най-популярните изпълнители у нас, а клубовете се пукат по шевовете при негово участие. Работил е всякакви неща, включително и като журналист в списание, където е подготвял страница за рапа.
Артистичният му псевдоним 100 Кила произлиза от варненския жаргон, когато някой "храни" или "нарежда" друг до степен, че той започва да изпитва от думите му тежест, която усеща сякаш на гърба си. В преносен смисъл означава и важна клечка. Явор ще остане в историята като първия победител в риалити формата "Звездни стажанти", като на финала победи убедително Марта Вачкова. Това стана повод да се срещнем с изпълнителя.

Димитър Андреев

- Как се чувстваш като победител в първото издание на "Звездни стажанти"? Някои от конкурентите в риалитито открито намекват ден след финала, че едва ли не победата ти е била предизвестена?
- Това са пълни глупости. Но това е характерно за България. Винаги се намира някой, който е знаел всичко предварително. Сигурно вече разполагат и с резултатите от Евро 2016. Мозъци всякакви. Нищо не се знаеше до последно. Който е гледал внимателно шоуто, вероятно помни, че на няколко пъти бях на косъм от изгонване. Имах и отхвърляне от съотборниците ми Албена Вулева и Юлиан Константинов, които открито ме саботираха. Хейтът (омразата - б.р.) към мен се пренесе и извън играта и екрана, за което нямам обяснение. На няколко път за малко да успеят да ме изгонят, но фактите показаха, че съм свършил повече работа и просто нямаше как да се случи това с пропъждането ми.
- Като връщаш лентата назад, можеш ли да откроиш кой е бил най-трудният ти момент в шоуто?
- Нямах такива, защото съм научен да се справям с всякакви ситуации. В чисто емоционален план обаче ми беше най-трудно да преглътна обидите, които Юлиан Константинов ми беше нанесъл, и да го науча да танцува зумба, за да спечели една от мисиите като наш проджект мениджър. В този момент трябваше едновременно да простя, да забравя и да дам най-доброто от себе си, за да му покажа. Любопитното е, че с него буквално трябваше да започна от нулата. Той си мислеше, че зумба е някакъв спорт, а не танц. Отделно от това нямаше никакво желание и смяташе, че танците са му под нивото.
- А с Албена Вулева защо не се получи комуникацията? Тя реално е един от хората, които продължават да те хейтват и извън играта, за които спомена...
- Не съм разсъждавал, но смятам, че е деформирана от годините, в които е водела жълта рубрика. Чувала е зад гърба си какви ли не неща, които са я направили такава, каквато я виждаме в момента. За мен тя е една семпла жена.
- Това бяха отрицателните примери. Може би имаш и приятни спомени от хората от шоуто. Менторът Стефан Шарлопов например не криеше симпатиите си към теб. Взаимни ли са?
- Абсолютно, Шарлопов е много висока топка. Той ме спечели с огромния си бизнес нюх и с това, че човек от неговото ниво може да се обърне към човек като мен, който няма никакво ниво. За мен беше голяма чест, че той подходи към мен с отворено съзнание от самото начало, което рядко ми се случва. Не сме се познавали предварително с него.
Още когато подписвахме договорите си с телевизията, бяхме предупредени да не търсим никакви контакти. Благодарение на популярността си познавам хора, които са лични приятели с него, но аз съм много честен и коректен и не съм се възползвал от това. Вижте, аз съм човек, който има силна вяра в себе си. За мен една победа с лъжа не е сладка, обичам нещата да стават истински. Това ми е наследство от спорта, бил съм осем години футболист.
- А с кои други участници ще запазиш добри отношения?
- Бях истински впечатлен от Тити Папазов, който е много голям играч. Направи ми впечатление у него, че не натрапваше мнението си в области, в които се чувстваше неуверен, а отстъпваше лидерството на други. Може да се каже, че дължа класирането си на финала на него, той ме издърпа. Заслужаваше да спечели както той, така и Таньо Шишков, който събираше пари за кувьози.
- Какво научи за себе си през тези месеци?
- Научих, че мога да налагам мнението си в среда, която не го зачита по презумпция. Мога да бъда убедителен, да вадя аргументи. Не на последно място показах, че не съм загубил креативността си. Черпех я от личния си опит. Аз работя от 13-годишен и на практика в това предаване не ми се случи нещо, което да не съм изживявал. Знаете, че не съм учил нищо специално, всичко при мен е на база личен опит. В "Стажантите" трябваше да се действа бързо, в рамките на часове след получаването на задачата трябваше да има план за действие. В реалния бизнес нещата се случват за месеци, а бюджетите са несравними. С 400 лева и за 24 часа ние правехме това, което фирми навън вършат за месец и срещу 50 000 лева.
- А какво ти отне предаването? Поглед върху графика на участията ти показва, че телевизията не те е отнела от вярната ти публика?
- Отне ми от съня, времето за възстановяване. По време на самото шоу се тъпчех набързо с храна, която задържаше водата в организма, и в резултат на това качих 4-5 килограма, които сега обаче вече започнах да топя. Но не спрях с участията си, защото имам уникална публика. Контактът ни е невероятен и много личен. За моите фенове няма значение какво са прочели за мен във вестника или видели по телевизията!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама