Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5569548 www.bgdnes.bg

Глория Кънева и Росен Ненчев дебютират в „Евгений Онегин” на Софийска сцена

Русенката Глория Кънева, която е на 22 години дебютира в ролята на Олга, сестрата на Татяна в постановката на Вера Петрова „Евгений Онегин”, която ще се играе на 17 юни. Дебют като Ленски, прави и тенорът Росен Ненчев.

Акад. Пламен Карталов споделя за новата режисура на прочутата опера: „Евгений Онегин” от П.И.Чайковски на сцената на Софийската опера е истинска академия за откриване и професионално израстване на млади оперни артисти. Задачата към новата постановка е да бъдат открити и привлечени най-млади артисти, даже дебютанти, а заедно с тях и професионалната изява на също млади режисьор и диригент, които също да дебютират в поставянето на тази творба на националната оперна сцена.

Реклама

Не е лесна работа такава амбиция, не само в откриването на нови гласове за ролите, но и да бъдат добре подготвени и способни да се справят с трудните вокални и сценични характери в сложната драматургия на един толкова чувствителен музикален художник като Чайковски.”

Глория пее от дете в прочутия русенски хор „Дунавски вълни”. В момента е 4 курс в ДМА „Проф. Панчо Владигеров”, в класа на проф. Илка Попова и доц. Николай Моцов. Печелила е много награди на национални и международни конкурси. „За мене ролята на Олга е предизвикателство – споделя Глория. Тя е пълна противоположност на Татяна. Олга обича живота, вярва в любовта, но след смъртта на Ленски се омъжва веднага. В изграждането на този образ ми помогнаха много часовете по драматично майсторство с маестро Пламен Карталов и с Вера Петрова, която е и режисьор на спектакъла. Много искам зрителите да ме видят и оценят в тази роля, защото за мене тя е върховна”.

Росен Ненчев също пее от малък. Той завършва ДМА „Проф. Панчо Владигеров” и продължава своето обучение в Милано, в академия „Марциали”. Дебютира в „Травиата”, на площад „Веция”, на Летния фестивал в гр. Бергамо и е солист на „Театро Сан Бабила” в Милано. Тук той пее в „Набуко”, „Лучия ди Ламермур”, „Мадам Бътерфлай” и др.

По време на престоя си в Италия (2008-2013) става шампион на „Ломбардия”, на типично италианския спорт - плажен тенис. Най-големите му постижения са: 7 място на „Отборното световно първенство” в Москва-2013 и 5- то място на „Европейско първенство” в Брайтън, Англия.

Росен Ненчев ще участва и в новата постановка на Пламен Карталов „Набуко” на площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски”. Той е и ученик на маестрото по актьорско майсторство.

Диригент на „Евгений Онегин” на 17.06 е Жорж Димитров

Реклама
Реклама
Реклама