Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5573367 www.bgdnes.bg

Пайнера храни по домовете

Митко Пайнера доставя храна за вкъщи!


Не лично, разбира се, но това е част от развиващия се бизнес на най-известния български музикален продуцент - инж. Митко Димитров, научи "България Днес".


Още преди години Пайнера открива голям комплекс в Димитровград, който включва различни възможности за прекарване на свободно време и забавления. В него има кино, ресторант и дискотека, а мястото е много популярно сред местното население.
Поръчка на храна за вкъщи е част от бизнеса му, като менюто е изключително разнообразно, показа проверка на "България Днес". Редом с изисканите испанска салата и фешън салата могат да бъдат поръчани и типично български като овчарска и шопска. Хапки от сьомга, английска закуска, виенски тост и няколко вида тортили са сред останалите глезотии, които се предлагат в заведението на Митко Пайнера.

Реклама


В списъка с храни, които вероятно лично са минали през одобрението на музикалния император, има и няколко деликатеса, които веднага привличат вниманието. Гъши дроб с конфитюр от праскови и балсамов оцет, тексаски ребра с барбекю сос, пилешки рулца с нори водорасли и ориз и паеля с пиле, скариди и зеленчуци са доста нестандартни предложения за живота в Димитровград.


Заведения с марката на Пайнера има почти в цялата страна, но е любопитен факт, че той е реален собственик само на това в Димитровград. Останалите са на бизнесмени, които си плащат, за да използват марката и развиват собствен бизнес, разказаха партньори на музикалния продуцент.


За съжаление на феновете нито едно от ястията не носи име на фолкизпълнител, което значително щеше да повиши интереса. Всеки, който иска да си поръча, трябва да се бръкне допълнително с 2 лева. При поръчка над 10 лв. доставката е безплатна.
Сред империята на Пайнера е и хотел с ресторант, които са разположени край Харманли. Недалеч е историческият Извор на Белоногата, описан в поемата на Петко Славейков.


Най-обичаното "отроче" на Митко Димитров си остава "Пайнер", като историята му е доста интересна.


"През 1990 г. реших да инвестирам и в производството на музикални касетки, които бяха много актуални. През 1993 г. излезе и законът за авторското право в България и инвестирахме в музикални студия и видеостудиа. Заработихме професионално с изпълнители, в създаването на техния имидж и т.н. Впоследствие включихме в музикалния бизнес и импресарската дейност. Стартирахме с 1 000 000 марки, които взехме назаем от банки навремето. Теглихме си кредити и си ги върнахме след това. За три години ги върнахме. Е, имаше и тежки моменти, разбира се - банки фалираха, доларът бе стигнал 3500 лева", сподели преди време уважаваният музикален продуцент.

Реклама
Реклама
Реклама