Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5573375 www.bgdnes.bg

Крадецът на Крисия е неуловим и доволен

Неизвестен извършител, прекратено разследване, край на досъдебното производство...


Клиширани фрази, които мнозина българи са чували и които завоалирано казват на пострадалите: "Не можем или не искаме да намерим крадеца, оправяйте се сами".
Случаят с ограбената в Мадрид малка певица Крисия, при който мургави апаши я нападнат и й отмъкват телефона, върна лентата назад към други популярни нашенци, пострадали от наглостта на престъпници, а възмездие така и не е настъпило.

Реклама


Безспорно най-много грижи с полицията имаше фолкпевецът Константин - само за няколко години къщата му в тузарския столичен квартал Драгалевци беше обирана... 7 пъти. В някои от случаите крадците влизаха, докато няма никой в имота, докато в други случаи не се свеняха да нахлуват, докато Коцето е със семейството си вкъщи.
"Какво ли не ми взеха, крадците вече се чувстват като у дома си. Може би се изкушават, че Бояна и Драгалевци са кварталите на баровци, но аз не се вписвам, така че са попаднали на куц кон, както се вика. Аз не държа нищо вкъщи, има банки - там си държа парите", коментира в типичния си стил изпълнителят. При различните кражби апашите му отмъкнаха от годежния пръстен на жена му Надя до четката му за зъби.


Коцето е изгубил вяра в органите на реда и не очаква крадците да бъдат хванати. Затова е решил сам да се справя. "Заредил съм пистолета си и вече чакам следващия крадец да влезе в къщата ми. Така повече не може, живея като в риалити шоу, докато съм в едната стая, те обират другата", ядосва се фолкпевецът.


В края на миналата година крадци влязоха в дома на актрисата Катето Евро в софийското село Кокаляне. Апашите задигнали 400 лева от якето на сина й - Сашо Кадиев, любимия му часовник, чантата на половинката му Таня, както и чантата на детето.


"Ти, който влезе в моя дом през нощта. Ти, който застрашаваш живота на моето семейство.
Ти, който крадеш от нашия труд.
Ти, който си напълно ненужен.
Ти - ела пак!
Този път няма да спя.
Този път съм приготвила за теб ловна пушка!", закани се актрисата.


Друга актриса - Мария Грубешлиева, която е дъщеря на Стоянка Мутафова, също бе обрана. От дамската й чанта й взели 1000 лева, с които Муки трябвало да плати сметки. След кражбата, станала според нея, докато е пазарувала на улицата, актрисата успяла да плати само тока.


Жертва на обир стана и манекенката Зорница Линдарева. Скандалната моделка нашумя преди няколко години като любовницата на Тачо - съпруг на четвъртата по красота в света Жени Калканджиева. "Преживях огромен стрес заради крадци. Става дума за задигнато имущество, нанесени са големи материални щети. Изключително неприятна история, след която се чувствам неспокойна и изплашена. Знам, че не съм единствената, която е преживяла това. Докато не ми се случи, не знаех, че кражбите в столицата и страната драстично са се увеличили", разказа пред "България Днес" Зори Линдарева, която не уточни дали апаши са тършували нейния дом или жилището на родителите й.

Реклама


Нейната баджаначка Жени Калканджиева беше обирана два пъти посред бял ден на столичния булевард "Витоша" през 2014 г. Жени обаче дори не е разбрала кога и къде точно й е изчезнало портмонето, само констатирала липсата му, когато й се наложило да извади от него пари, за да плати сметка. А в портфейла имала 370 лева.
През март т.г. бившата телевизионна водеща и любима на продуцента Иван Христов - Ирина Тенчева, бе ограбена пред училището на едно от децата си в София. От колата й е била взета дамската й чанта с всичките й пари, електронни карти, документи и компютър.


Любимката на народа - фолкпевицата Ивана, също не беше подмината от обирджии, които тършуваха из апартамента й в София. Крадците задигнали техника, дрехи и парфюми. Най-вероятно те са влезли да ровят, след като предварително са разбрали, че жилището е празно. Малко преди нейната случка крадци влязоха и в софийския дом на Кичка Бодурова, която по това време вече бе заминала за САЩ.


Грабеж на пари, вещи и документи стана на международен път Е-79 в района на Сандански през 2012 г. Тогава пострада моделката Теди Церовска, а от колата й на паркинг на крайпътно заведение бяха отмъкнати два мобилни телефона, дамски часовник с полускъпоценни камъни, лаптоп, колие "Сваровски", лични документи - свидетелство за управление на МПС и задграничен паспорт.


Общото в гореизброените случаи е, че извършителите не са открити. Причините - или пострадалите изобщо не са разбрали кога са били ограбени, или престъпниците не са оставали следи, по които да бъдат открити.

Условна присъда за нахлул при Иван Костов

И все пак крадец беше осъден! Макар и условно.


37-годишният безработен плевенчанин Виктор Градинаров на 11 май 2013 г. сутринта нахлу в дома на Иван Костов кв. Драгалевци и се опита да обере семейството. Експремиерът и жена му обаче реагираха хладнокръвно, въпреки че бяха заплашени с нож. Те задържали крадеца, докато пристигнали охранители.
Градинаров първоначално успял да отмъкне златни накити и пари за 2830 лева. Сред тях били златни верижка, кръстче и обеци, венчална халка, мъжки часовник и 350 лева.


Апашът беше осъден на 2 години условно с 4 години изпитателен срок.
Месеци след инцидента крадци обраха къщата на покойните родители на Костов в софийското село Мало Бучино.

Реклама
Реклама
Реклама