Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5582652 www.bgdnes.bg

Гръцкият певец Никос Вертис, който ще пее в София: Вниманието към мен ми се струва неловко

Никос Вертис е роден в Холандия, но едва на 6 години се мести в Солун, където започва да взема уроци по бузуки. Оттогава прекарва живота си в композиране, свирене и пеене – първо в големи гръцки клубове, а после и на професионалната сцена. Днес Никос Вертис има няколко платинени диска – повечето двойно и тройноплатинени и много музикални награди. Той е един от най-добрите изпълнители на лаика – стила микс от традиционна гръцка музика с поп и денс звучене. Тази вечер Никос Вертис прави концерт в зала “Арена Армеец” по покана на “БГ Саунд стейдж”.

- Можете ли да издадете нещо за предстоящия ви концерт в България?

- Надявам се хората много да се забавляват. Така в петък сутринта в социалните мрежи ще бъде пълно с хвалебствени коментари и отзиви, а тези, които са го пропуснали, ще съжаляват (смее се). Няма да издам нищо за този концерт, но следващият определено ще бъде по-мащабен.

Реклама

- Какво бихте искали да кажете на хората, които ще бъдат в зала “Арена Армеец”?

- Бих им казал, че ще се постарая да си прекарат добре и наистина да заобичат музиката ми. Предполагам, че хората, които дойдат на концерта, няма да знаят всичките ми песни. В края обаче се надявам, че ще се влюбят в цялото ми творчество.

- Кога се роди любовта ви към музиката?

- Бях много малък, когато моите родители ме насърчиха да започна да се занимавам с музика. Пратиха ме в музикално училище, където започнах да свиря на бузуки. В началото изобщо не ми беше приятно, защото всички мои връстници играеха навън или караха колела,

а аз трябваше

да свиря на бузуки

Когато обаче станах на 9-10 години, училището ми имаше концерт. Тогава за пръв път хората ме аплодираха, беше незабравимо. Там, на сцената, се роди любовта ми към музиката.

- Как се промени животът ви, когато станахте толкова известен, че хората започнаха да ви разпознават по улиците?

- Всъщност в началото това ми се струваше като проблем. Винаги съм бил леко притеснителен. Просто не съм от типа хора, които искат лицето им да бъде показвано нонстоп. Обичам това, че хората слушат музиката ми, обожавам да съм на сцена, но всеки път, когато изляза на улицата, това внимание ми се струва неловко.

Реклама

- Създаването на една песен е сложен процес, но коя част от него е най-приятна за вас?

- Най-забавните моменти винаги са в студиото. Тогава слушаме различни видове инструменти. Сравняваме тяхното звучене и избираме кой е най-подходящ за самата песен. Всичкият този звук ме зарежда положително.

- Имате доста богато творчество зад гърба си. Има ли обаче някоя песен в албумите ви, която ви е любима?

- Трудно е да се каже. Всеки период в живота ни е зареден с различни емоции. При мен тези периоди са отразени в песните ми и винаги имам любима сред тях, но няма да кажа коя е в момента (смее се).

- Снимали сте някои от клиповете си в България. Кои места сте посетили и имате ли вече любимо?

- Досега съм посещавал София, Слънчев бряг и Бургас, но бих искал да си направя екскурзия из България. Обичам да паля колата си и да обикалям различни градове. Говорил съм с някои приятели от България и те ми казаха, че би било много приятно да пътуваме с две или три коли,

като минем

през цялата страна

и се насладим на планините, а не само на София. Те ми споменаха за Родопите, които били много красиви. Освен това тази планина е близо и до Гърция. Понякога ми се иска да имам поне една седмица, която да посветя на себе си, пътувайки по света.

- Имате ли желание да направите общ музикален проект с някой български изпълнител?

- Би било прекрасно да се направи такъв проект, но за целта първо е нужна подходяща песен. Когато слушам определена музика, мога да преценя дали тя ще ми подхожда и дали ще е добра за друг изпълнител. Предполагам, че някой ден ще имам общ проект и с български изпълнител.

 

Реклама
Реклама
Реклама