Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5585319 www.bgdnes.bg

Певицата Рут Колева: Да си гей не е избор! Дете в дискотека е по-извратено от хомосексуализма

Коя е тя:

Рут Колева, по-известна като Рут, е българска аренби и соул певица. През 2011 г. излиза дебютният й албум, а миналата година 5-ият поред. Колева има редица музикални награди в различни категории, участва в няколко риалити формата. Певицата е едно от основните лица на фондация "И аз мога", както и на кампании срещу рака на гърдата.
Рут е известна със своята откровеност и непримиримост към несправедливостите. Причина да я потърсим за коментар по повод предстоящия гей парад бе гневната й позиция срещу хомофобията, която певицата изрази във Фейсбук.

Ина ИЛИЕВА

- Рут, вие сте човек, който винаги е проявявал толерантност към различните хора, в това число и към хомосексуалистите. Какво мислите за предстоящия гей парад в София?
- Бих искала първо да кажа, че това не е парад в буквалния смисъл на думата. Тези хора няма да парадират с нищо. Това ще е прайд - такива се правят в много държави. На английски означава "гордост".
- У нас обаче повечето от хората не възприемат хомосексуалистите.
- Това, че си хомосексуалист, по никакъв начин не те прави различен от всеки останал човек, който живее на територията на страната! Хората са равни и сексуалните предпочитания не те правят по-особен случай. Българите трябва да го разберат това. А и е доказано, че човек не избира сам от какъв пол ще бъде привличан. Така се раждаш.
- Обществото обаче масово съди тези хора. Честно ли е това отношение спрямо тях?
- Никой не бива да бъде упрекван за това какъв се е родил. Дори напротив. Всички знаем, че едни от най-големите хора в шоубизнеса на световно ниво са хомосексуалисти. Едни от най-големите в мениджмънт компаниите също - адвокати, политици... по целия свят. И това не е срамно! Трябва да изкореним думата "срам", когато говорим за различната сексуалност. Това не трябва да е фактор в определянето на хората и техния интелектуален и умствен капацитет.
- Гейовете в страната причина ли са за упадъка на обществото, както твърдят мнозина?
- Аз съм виждала много повече разврат и Содом и Гомор от чалга и деца, които ходят на дискотека в Студентски град, отколкото съм виждала от хомосексуалисти.
Нека да подредим приоритетите и да решим кое е по-неправилно и кое по-неморално за нашето бъдеще и за нашите деца. Липсата на ценности у младите е пагубна за една нация, а не хомосексуализмът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама