Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5589989 www.bgdnes.bg

Звезда от “От местопрестъплението” в новия филм на Ники Илиев

Бивш световен шампион по бойни изкуства, който вече е приключил със спортната си кариера и е загубил много пари по съдебни дела. Той решава да изкарва прехраната си, като пее и свири на китара в клубове в Ню Йорк. На едно такова място среща мъж, който превежда текстовете на песните му на езика на глухонемите. Прави го заради сестра си, която от малка отказва да говори.

Такава е завръзката в новия филм на Ники Илиев. Актьорът, който се доказа и като успешен режисьор с първите си два филма - “Чужденецът” и “Живи легенди”, вече е написал сценария за него, а

Реклама

в началото на август

започва и снимките

Тогава у нас ще пристигне един известен холивудски актьор, който да изиграе Арън - главната роля във филма на Илиев. Това е Гари Дърден - онзи хубав чернокож актьор със зелени очи, който всеки, гледал сериала “От местопрестъплението”, веднага ще разпознае. Той ще е в ролята на бившия боксьор Арън, а в сцените ще му партнират съпругата на Ники Саня Борисова-Илиева и Орлин Павлов.

Идеята за нов проект хрумва на Ники Илиев малко след излизането на голям екран на втория му филм “Живи легенди”. Докато пътува по различни фестивали, където представя лентата, а и печели доста награди с нея, той дори нахвърля някои идеи за сценария. “Бях в Германия на поредния фестивал, когато си купих да чета биографията на Майк Тайсън.

Аз самият съм

запален по бокс, ММА

и бойни изкуства”, разказва Илиев. Чете с интерес биографията, а в същото време слуша хубава музика, и се замисля точно това да е в основата на новия му проект. “Да е история за бивш боец, който има проблеми след края на кариерата си - и физически, и психически, и след “пенсионирането” си обикаля по клубове и свири на китара”, казва Ники Илиев.

От момента, в който му идва тази идея, до реализирането на филма минават повече от две години. Много дълго Илиев търси човека, който да влезе в главната роля. Освен че това трябва да е американски актьор в добра физическа форма, той трябва да се е занимавал с бойни изкуства, да е тренирал бокс, а и да може да пее и да свири на китара.

Ники започва подготовката за филма още миналата година. Тогава със съпругата си Саня заминава за САЩ, за да подберат местата, на които ще снимат, а и да се договорят с копродуцента в Лос Анджелис. Цяло лято двамата набелязват локации и търсят актьор, който да може да влезе най-реалистично в образа на Арън. “Свързахме се с големи актьорски агенции в Лос Анджелис и пробвахме с различни холивудски звезди, но удряхме на камък постоянно”, обяснява режисьорът. Когато се връщат в София, той решава да се обърне към Красимир Иванов. Това е човекът, който отговаря за международния кастинг в “Живи легенди”. Той прави връзката с Микеле Плачидо и е причината големият италиански актьор да участва във втория филм на Илиев. “Един ден Краси се появи с 12 снимки на известни англоговорящи актьори и ми каза, че има личен контакт с тях. Харесах си един от тях, с когото започнахме преговори”, разказва Ники Илиев. Но в последния момент той се отказва, а Краси му предлага вместо него във филма на Ники да влезе Гари Дърден.

Реклама

Оказва се, че няма по-подходящ човек от него. Защото освен доказал се актьор той се занимава с музика от години, в момента развива много успешно солова кариера в Италия, а и тренира бойни изкуства. Навръх Великден, на 1 май, Ники Илиев и Гари Дърден се виждат в Рим.

Срещата им

продължава

повече от 3 часа

Гари е прочел няколко пъти сценария, казва, че много харесва героя си и дори цитира негови реплики. Двамата обсъждат сценария и музиката, която ще влезе във филма, и се оказва, че много добре се разбират. А срещата им се развива в кафенето “Канова” на “Пиаца дел Пополо” (където всяка сутрин е пиел кафето си великият Федерико Фелини), на фона на тълпи хора, които гледат отстрани и чакат Гари да стане, за да се снимат с него и да му вземат автограф.

Освен него вече са ясни и другите основни действащи лица във филма. Главната женска роля ще изиграе съпругата на Ники Саня. Той самият искал в началото в образа на нейния екранен брат да влезе Александър Кадиев. Заради голямата му заетост обаче стигат до решението Кадиев да не е централен персонаж, а от второстепенните герои. “След това ми трябваше много малко време да помисля кой да го замени. С Орлин Павлов се сработихме добре в “Живи легенди”, а и сме приятели в живота, и реших, че това би бил най-добрият избор”, обяснява Илиев.

Неговият герой говори със сестра си на езика на глухонемите. Така че самият Орлин Павлов ще трябва да го научи, а за това ще му помогне младата актриса Росица Караджова, която навремето участваше в тв предаването “Байландо”.

За първи път досега, откакто сам режисира филмите си, Ники Илиев няма да участва като актьор. “Исках да се концентрирам върху процеса”, разказва Илиев. Роли във филма ще имат Башар Рахал, Диана Любенова и Христо Гърбов, а градовете, на които той ще бъде заснет, са Банско, София и Ню Йорк.

Заглавието на лентата също е доста интересно. То е “Нокаут/ Всичко, което тя написа” и идва от английския идиом All She Wrote. “Tова е израз от времето на Втората световна война. Когато американските войници са се биели в Европа, те често са получавали писма от своите приятелки, че вече не могат да ги чакат. И я е имало традицията някой да чете на глас писмото си на другите войници, а накрая завършвал с “Това е всичко, което тя написа”. Това е станало нарицателно за “това е краят”, а сега боксовите коментатори го използват в мачовете вместо думата нокаут”, обяснява откъде идва името на новия му проект Илиев. Харесва израза не само защото е свързан с бойните изкуства, а и защото е препратка към любовна история, каквато също ще има в сюжета.

Реклама
Реклама
Реклама