Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5598128 www.bgdnes.bg

"Квартет" на Явор Гърдев отново в НДК през ноември

На 8 ноември от 20 ч ценителите на модерното изкуство ще видят за четвърти път в зала 1 на НДК театралния филм-спектакъл “Квартет – Опасни връзки след края на света”.

Провокативното представление е на режисьора Явор Гърдев. В ролите на изгубените в смъртоносна болка на любовта и думите Мертьой и Валмон се превъплъщават актьорите Снежина Петрова и Захари Бахаров. Въздействащият текст е на Хайнер Мюлер.

Реклама

“Това е проект, който се опитва да обедини три вида подход - театрален, филмов и третият, включващ необичайна технология в реално време - motion capture. Тя предоставя възможност да се играят персонажи, които са в 3D виртуална среда, от актьори, които играят в пространство, снимано от 10 инфрачервени камери”, обясни Явор Гърдев.

Най-голямото предизвикателство за режисьора е фактът, че подобна технология се използва в киното и по никакъв начин не е предназначена за театъра. Чрез нея актьорите влизат в специални костюми, движенията им се сканират, което после придава изключителен реализъм на анимационни и компютърно генерирани образи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама