Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5612288 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим на турне в САЩ

Брилянтните пианисти Хасан и Ибрахим заминават на престижно турне в САЩ. Това разкри само и единствено пред "България Днес" техният баща Дениз Игнатов.


Виртуозите на клавишите ще участват в реномиран международен фестивал, който е във формат на музикално състезание, и ще изнесат концерт пред българската общност отвъд океана.

Реклама


"Преди време получихме покана от артистичния и изпълнителен директор на Световния пиано фестивал за млади музиканти в американския град Минеаполис, щата Минесота. Фестивалът се провежда всяка година, избирателно се поканват от целия свят млади таланти с доказани качества. Разбира се, Хасан и Ибрахим не се изненадаха от поканата, защото знаят възможностите и цената си. Все пак това е голяма чест за децата ми, които непрестанно полагат много усилия и дават всичко от себе си", обясни гордият баща на близнаците.


Хасан и Ибрахим летят от България към САЩ на 4 юли, а самият фестивал започва два дни по-късно, като ще продължи до 16 юли. По време на международния фест близнаците ще участват в майсторски класове на различни световноизвестни пианисти като проф. Нанси Бакхус, Тина Парк, Сиин Шулце и други.
Гост в тазгодишното издание на фестивала ще бъде световноизвестната родна пианистка проф. Павлина Доковска. От 20 години тя организира концертите "Музикални съкровища на България" в "Карнеги Хол". Печелила е световни конкурси и концертира в най-престижните зали на Европа, Далечния изток, Северна и Южна Америка.


"Фестивалът е с конкурсен характер и в самия му край ще има надпревара между всички участници. Хасан и Ибрахим са във върхова форма и са безкрайно щастливи, че ще имат поредната възможност да покорят сцените отвъд океана, представяйки България на най-достойно ниво. Трескавата подготовка за фестивала е в своя апогей, вкъщи се репетира нонстоп 7-8 часа. Целта е ясна, няма нужда от излишни коментари - винаги се борим за първото място", каза още Игнатов преди отпътуването за САЩ.


Черешката на тортата за Хасан и Ибрахим ще бъде на 18 юли, когато близнаците ще изнесат самостоятелен концерт в една от най-престижните зали - "Бенсън Грейт Хол" в град Минеаполис. Изявата ще бъде пред българската общност в щата, като освен невероятни изпълнения зад пианото братята ще подарят на сънародниците ни и първия си сборник с авторски творби и DVD-та с техни изпълнения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама