Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5628697 www.bgdnes.bg

Сватбари искат подаръците в талони за лотарията, печелят 140 лв.

Двойка младоженци от София получи едва 140 лв. като подаръци от сватбата си заради неразумна прищявка.

Двамата млади били вманиачени по лотарийни талони, на които след изтриване на сивото покритие отдолу се показва евентуална печалба. Затова решили да не правят списък с предложения за подаръци, който да разпращат до гостите си, нито да ги оставят сами да мислят какво да поднесат на бъдещото семейство. Просто в поканите написали, че не искат пари и вещи, а билети от лотарията. Кой колкото подари.

Реклама

Двамата едва дочакали края на сватбения ден и започнали да трият талоните. Били получили малко над 400 билета. В крайна сметка се оказало, че печалбата им от всички е едва 140 лв. - доста над парите, дадени от гостите за талони.

Напоследък се увеличава тенденцията младоженците да не искат подаръци от типа на кафемелачки и машини за хляб, а да измислят нещо нетрадиционно.

Друга двойка младоженци - Йовилина и Евгени, наскоро също подходи нетрадиционно към подаръците. Те обявиха на гостите си, че искат книги вместо букети. За необичайния ритуал съобщават от голяма верига книжарници, където предоставят списъци, за да не се дублират заглавията. Накрая се повтарят едва 3-4, а двамата получават над 50 книги. Най-повтарящата се книга се оказва “Нови 101 отбивки. Пътешествия до малко познати места в България” от Иван Михалев и Елена Цанкова - чели 4 екземпляра.

“Идеята беше моя, разказва Йовилина пред сайта “Лира.бг”. Аз работя в хотел, където често се правят сватби, носят се много цветя, а накрая букетите дори не се прибират. Затова поисках нещо по-трайно. А какво по-трайно от книгите?” Част от роднините били скептични и държали на традицията, но пък приятелите им намерили идеята за интересна.

Йовилина в момента е на вълна криминале, а Евгени предпочита жанра “фентъзи”. От двамата той е по-запаленият читател. Между подарените им книги има много за пътешествия и за историята на България, така че ще променят литературните си вкусове. Вероятно според подаръците ще планират и маршрута на медения си месец.

Реклама
Реклама
Реклама