Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5640254 www.bgdnes.bg

Legion Run събра рекорден брой участници

Този уикенд в Панчарево за трета поредна година бе изградено предизвикателното 5-километрово трасе на Legion Run, осеяно с вода, кал, лед, бодлива тел и дори водопад. Въпреки жегата и сериозното задръстване, което предизвика напливът на участници и техни поддръжници, събитието премина повече от впечатляващо и мотивиращо.
Броят легионери тази година бе рекорден. Над 2700 души се включиха в събитието, за да тестват издръжливост и силен дух, а още толкова бяха хората във фен зоната, дошли да снимат и подкрепят отборите.

По регламент на всеки 20 минути от старта тръгваха групи от 175 души, сформирани на няколко тематични отбора. „Екипността бе най-важният фактор, който ни помагаше да преминем през повечето препятствия, изградени именно с тази цел“, коментира Веси от отбор Black Ram. Отборното бягане през препятствия е замислено именно за да предизвика тялото и ума в справянето с трудни моменти и работата в екип. Поради тази причина Legion Run вече се наложи и като събитие, с което фирмите поощряват връзката между служителите в отделите си.

Реклама

Тази година близо 90% от препятствията бяха обновени или напълно нови, а родните фенове на събитието за първи път се сблъскаха с тях. Легионът подложи участниците на 20 предизвикателства, от които най-атрактивни и чакани в жегата, разбира се, бяха водните.

Black Ram Spout (водопад) бе обявено предварително като едно от трудните предизвикателства на трасето и определено оправда очакванията. То предизвика участниците, които искат да преминат трасето докрай, да се изкатерят по мрежа от корабни въжета, срещайки отпора на падащите студени води. Уникалната за Legion Run България атракция има аналог и в шотландските състезания, които се организират край езерото Лох Нес.

На финала всички бяха забравили своите задръжки и въпреки драскотините, калта и умората бяха силно мотивирани, много усмихнати и нахъсани за още. Именно това прави Legion Run наистина едно от най-чаканите и различни събития не само в България, но и в редица други страни из Европа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама