Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5643936 www.bgdnes.bg

3D Мapping “вдига” замъка “Иф” на Царевец за “Сцена на вековете”

С 3D Мapping, динамична музика и хореография, отлични оперни и драматични артисти мюзикълът “Граф Монте Кристо” ще остави без дъх публиката на “Сцена на вековете 2016”. Със световното премиерно заглавие на Театрално-музикален продуцентски център Варна на 15 юли на крепостта Царевец във Велико Търново ще бъде открит Летният фестивал на българските оперни театри.

Мюзикълът на съвременния композитор Ив Деска пресъздава историята на граф Монте Кристо по романа на Александър Дюма.

Реклама

Произведението е интересен микс от старинни музикални форми, на които е придадено съвременно звучене. Постановката е издържана в холивудски стил с много ефекти, а пеенето е на базата на класическата опера. Благодарение на 3D мапинга на Полина Герасимова замъкът “Ив” ще оживее в триизмерно изображение. Режисьор на постановката е Петко Бонев, а диригент - Страцимир Павлов. Сценографията и костюмите са дело на Ася Стоименова. В главните роли ще влязат Милен Иванов, Борис Луков и Димитър Марков.

Летен фестивал на българските оперни театри се организира от община Велико Търново и общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов” и е отличен с престижния лейбъл “Европейски фестивали” за 2015-2016 година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама