Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5660237 www.bgdnes.bg

Покемони в парламента

Покемони се появиха и в парламента!

Четири дни след като манията обхвана цялата страна и изкара предимно деца и тийнейджъри по улиците да търсят анимираните герои, покемоните започнаха да се мяркат и в кулоарите на Народното събрание.

Първа на снимка ги улови Велислава Кръстева, шеф на пресцентъра на ДПС, и ги пусна в профила си във фейсбук.

Реклама

Снимката показва как един от покемоните се навърта на вратата на една от депутатските стаи, а зад малкото му гръбче се виждат народни представители.

Междувременно измислените герои от изключително популярната отпреди десетина години японска анимация вече се разхождат свободно в градския транспорт в цялата страна, както и в софийското метро. Има ги по градинки, фонтани, на стените на учреждения и жилищни блокове, вътре в апартаментите, по детските площадки. Но най-много са във фитнес залите. Защо - четете в събота в “24 часа”.

Само да уточним, че покемоните са невидими за обикновеното фотографско око или камера. Те се забелязват само през камерата на смартфони, затова и само с тях могат да бъдат заснети.

Манията по виртуалната игра нараства не само сред децата, но и сред цялото земно население. Играят всички - журналисти, политици, работници, лекари и сервитьори. Дори Барак Обама се включи в играта. “Е, той по принцип е много светнат с технологиите”, коментираха софийски тийнейджъри, докато търсеха покемони в Борисовата градина. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама