Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5666997 www.bgdnes.bg

Най-горещите хитове на лятото

Румънско парче с участието на “Мистерия на българските гласове”

е най-слушано. От българските песни води “Дали това любов е” на Криско

Реклама

Румънските певци отдавна излязоха от пределите на страната си и хитовете, които се въртят у нас, отново доказват, че северните ни съседи знаят как да промотират продуктите си. Най-предпочитаното парче това лято, поне засега, е The Violin Song на Моноир, Осака и Бриана. 

Но и българите имаме своя принос към него. Причината у нас да се радва на толкова голям интерес е може би фактът, че в хита звучи изпълнение на “Мистерия на българските гласове”. Сингълът започва и завършва с фолклорен мотив на композитора Николай Кауфман от Second Song On The Road. Има още една българска следа.

Видеото е

заснето на

нашето Черноморие

Кадрите са правени в началото на пролетта. В тях момиче и момче се движат с автомобил по тесни пътища край морето. Включени са и снимки от плажовете ни.

Продуцент на парчето е Крис Трейс, който започва да се занимава с музика като дете, свири на перкусии, пиано и учи солфеж. Първите му професионални изяви са като композитор, но от 12 години се изявява и като музикален продуцент. Заедно с Бриана, която е едва 16-годишна, са автори на песента The Violin Song. А съвсем наскоро той гостува за кратко в България.

Българските артисти вече пуснаха в ефира своите предложения за летни хитове, като безспорният фаворит в ютюб е “Дали това любов е”

на Криско. Клипът е сниман на остров Бали от режисьора Кирил Киров-Киро, а автор на музиката, текста и аранжимента е Криско. На екзотичната дестинация рапърът съчетава полезното с приятното. Прави кадри за видеото, използвайки времето за кратка почивка, което си е дал. По това време той още има връзка с плеймейтката Ася Капчикова, но тя не пътува с него заради свои ангажименти. Пред камерата с Криско застава някакво случайно момиче, което той и режисьорът срещат на острова и я канят да участва. Месец след като излезе парчето, изпълнителят се похвали в профила си във фейсбук, че има 7 400 000 гледания в ютюб, което е рекорд в кариерата му. Вчера песента

вече имаше

Реклама

12 438 575

показвания

Само след седмица Гери-Никол ще стане на 18 г. и има зад гърба си едва три парчета, но също като Криско успява да превърне всяко свое изпълнение в хит. I'm The Queen

е новото доказателство за това. Песента излезе в края на юни и за по-малко от три дни стигна 1 млн. гледания в ютюб. Вече са 4 950 248. Варненката тръгна от “Х Фактор”, а после реши да се продуцира сама. Всъщност помагат ѝ нейните родители, а наскоро тя се похвали, че с парите, изкарвани от участия, може сама да плаща за клиповете си. Печели с провокативна визия, самата тя твърди, че не търси скандал, дори в началото тежко е приемала обвиненията на недоброжелатели, но вече не им обръща внимание. Предишните ѝ две парчета са “Ела и си вземи”, което записа с Криско, и самостоятелното “Момиче като мен”. Успява и доста добре да се рекламира, покрай излизането на последния си сингъл тя гостува в няколко от най-гледаните предавания в тв ефира. А заради възрастта си по участия ходи винаги с майка си.

Don't Let Me Down на The Chainsmokers ft. Daya, Faded на Alan Walker, Mhm Mhm на Manuel Riva & Eneli и Messin' Around на Pitbull ft. Enrique Iglesias са другите изпълнения, които се радват напоследък на

най-голям интерес

сред слушателите

в радиоефира

Малко след тях са Селена Гомез и Дженифър Лопес.

Още едно име, излязло от риалити формата “Х Фактор”, върви стремително нагоре. Дарина Йотова, която сега се представя като Дара, пусна дебютния си сингъл “К'во не чу”.

Тя е от новото поколение изпълнители, които упорито се опитват да гонят връстниците си от световната музикална сцена. Освен глас

младата

изпълнителка

има и много

атрактивна визия,

което я превърна в любимка на зрителите още по време на шоуто и ненапразно тя стигна до финала, но тогава победител стана Християна Лоизу. Видеото към първото парче на Дара е дело на Люси Иларионов и вече се радва на голям интерес. Завъртя се преди седмица и вече има почти един милион гледания в мрежата.

В топ 3 на най-излъчваните български парчета влиза “Да избягаме”

на Невена Пейкова, което тя записа със Стивън Ачикор. И двамата са участници в “Х Фактор”, но в различни сезони. Известно време имаха връзка, а след като отношенията им приключиха, изпяха заедно тази песен.

Християна Лоизу, победителката в последното издание на шоуто, също пусна лятното си предложение за хит.

Phoenix е на

английски и към

него вече има интерес

да се завърти в Гърция и Румъния. У нас е в челната десетка на хитовете, въртени най-много в тв и радио ефира.

Песента If Love Was A Crime на Поли Генова, с която тя стана четвърта на конкурса Евровизия, продължава да се радва на успех и все още е сред най-слушаните български изпълнения.

SeTaaBrat на други наши хитмейкъри - Павел и Венци Венц, има над 6 милиона гледания в ютюб и също влиза в челните класации.

Съвсем скоро двамата ще завъртят ново горещо лятно парче - “Момичето от квартала”, което има претенции за бъдещ хит през следващите топли дни. Видеото ще бъде заснето идната седмица от Люси Иларионов, а момчетата вече го пеят по участията си из страната.

Михаела Маринова също трайно присъства в ефира с “Не ти ли стига”.

Тя записа и

денс ремикс,

който вече звучи в нощните клубове.

Предложението за лятото на Михаела Филева е “Танцувам само за теб”.

Трикратната носителка на наградата “БГ изпълнителка на годината” направи сингъла заедно с Искрен Тончев-Искрата. Двамата са автори на музиката и текста, в аранжимента се включва и Веселин Ценов-Algoriddim. Искрен Тончев става популярен като участник в “България търси талант”, но освен като певец се изявява и като композитор.

Друг много успешен летен хит е “Нищо случайно”

на Ники Бакалов, ВенЗи и Виктория Георгиева. В реализирането на проекта освен самите изпълнители участие имат и Борислав Бояджиев – DJ Борче, който я аранжира, Илия Григоров и Прея. Видеото е снимано на втория ръкав на Халкидики, Гърция - Ситония.

“В твоя чест” на Сантра и Наско Колев, “Магнит” на “Дийп Зоун Проджект” и “Не вдигай” на Дамян Попов са другите български изпълнения, които влизат в челните десет места на различните музикални класации.

Пускайки нови песни в началото на лятото, новите имена на българската сцена си осигуряват участия из цялата страна. За вече утвърдените изпълнители да издадат проект в горещите месеци, не е толкова важно, защото вече имат своята вярна публика. А с нея и покани за концерти. При тях синглите излизат регулярно - два-три пъти в годината, по-продуктивните успяват да реализират и повече.

Реклама
Реклама
Реклама