Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5690021 www.bgdnes.bg

Цялото родно село на Янка Рупкина идва с автобус за юбилейния ѝ рецитал

Певицата празнува 50 г. на сцена с концерт в рамките на турнето “Вечните песни на България”

Цял автобус с 50-60 човека от селото на Янка Рупкина идва за юбилейния рецитал на певицата в Бургас.

Реклама

Това е почти цялото население на с. Богданово, община Средец, където тя е родена. Хората се организирали да пътуват заедно, за да присъстват на концерта, който е част от фолклорния лъч на турнето “Вечните песни на България” и ще е на открито в Летния театър на 11 август.

Най-дълго на него ще пее Янка Рупкина. В рамките на поне половин час тя ще изпълни някои от най-популярните си песни и ще представи първия си компактдиск, издаден у нас - “Гласът на България”.

Поводът за спектакъла е 50-ата годишнина, откакто е на сцената. В публиката ще бъдат и десетки от местните ансамбли, с които Рупкина е работила през годините.

Освен Янка Рупкина на концерта в Бургас ще пеят и квартет “Славей”, Росица Пейчева, сестри Аджови, Даниел Спасов, Милен Иванов и Владислав Славов от “БГ Мюзик Къмпъни”, който е продуцент и организатор на мащабното турне. Предния ден - на 10 август, компанията ще се изяви в Добрич, а на 19-и - в Летния театър на Варна. Специално по молба на народните певци билетите за концертите са на промоционални цени, за да могат всички техни почитатели да ги чуят на жив.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама