Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5695859 www.bgdnes.bg

Слави изхвърля малката Тереза

Слави Трифонов е прогонил от шоуто си малката певица Тереза, научи "България Днес". В основата на раздялата стои тежкият характер на телевизионния водещ и неразбирателства около договорните отношения.


През месец септември 2013 г. Тереза съвсем случайно е открита от музикантите на "Ку-ку бенд" и Йордан Йончев-Гъмзата, които я канят в предаването. Тяхната идея тогава е била да намерят момиче, което пее и което е на същата възраст, на която е и малкият разказвач на вицове Димитър Андреев, по известен като г-н Андреев. Той става първото дете в екипа на "Шоуто на Слави", след като печели в телевизионния формат "Разсмей Слави".

Реклама


След първата си поява по телевизията Тереза предизвиква голям интерес сред зрителите и още тогава Слави я кани в предаването си. Изявява се в специално направената рубрика "Запознай се с малките" заедно с г-н Андреев, където пее или свири заедно с "Ку-ку бенд". В продължение на близо 3 години тя участваше във вечерното шоу, като имаше изява всеки петък. Впоследствие заради натоварената й програма беше обявен кастинг за още едно момиченце и изгря звездата на Крисия, която се редуваше през седмица с връстничката си.


Източници на "България Днес" разказват, че родителите на Тереза буквално вдигнали ръце от поведението на Слави Трифонов и решили да не оставят дъщеря си повече в подобна затормозяваща атмосфера. Освен това Трифонов плащал изключително символична сума на Тереза, за да се появява два пъти месечно в предаването му.


Родителите на свръхталантливата певица калкулирали, че пътуването от родния им град Русе до София плюс допълнителните разходи не оправдават участието на дъщеря им в "Шоуто на Слави". В същото време те ясно разбрали, че и дума не можело да става за увеличение на хонорара.


"В дните преди Тереза официално да напусне, имаше напрежение между Слави и семейството й. Хората искаха повече свобода за дъщеря си и затова решиха, че няма смисъл да си губи времето с участия в шоуто. Това буквално изкара Слави извън нерви и традиционно се разбесня. Не спираше да говори пред екипа, че той е взел решението да изхвърли Тереза, тъй като повече не му била нужна. Направо беше побеснял", споделиха случката източници на вестника.


Тереза има многобройни награди от международни и национални конкурси по пеене и пиано. Само за 2013 г. получените първи награди са 12. През 2014 г. Тереза става лауреат на голямата награда в област "Изкуства от 1 до 4 клас" на "Фондацията за успелите деца на България" на Димитър Бербатов. Именно изявите й по професионална линия провокирали родителите да решат повече да не се занимава с шоуто, където реално не получава никакво развитие. Освен това и заплащането било обидно малко, тъй че реално нямало нищо, което да задържи малката талантлива изпълнителка.

Реклама


Пред камера Тереза минаваше за любимка на Трифонов и той постоянна засвидетелстваше любовта си към нея. В действителност обаче тя била просто част от схемата за повишаването на рейтинга на вечерното предаване.
Все още не е ясно дали Слави ще намери нейна заместничка, като съществува вариант да бъде обявен кастинг за нова екранна партньорка на г-н Андреев, като телевизионната история е показала, че подобни формати се радват на огромен зрителски интерес.

Майката на детето талант: С баща й решихме да спре участията

"Тереза повече няма да участва в "Шоуто на Слави". Договорът е прекратен по взаимно съгласие. Инициативата за това беше наша. Решението беше взето от нашето семейство."


Това коментира пред "България Днес" Теодора Неделчева, майка на талантливата Тереза.


"Не искаме да се спекулира с тази тема. Така се разбрахме със Слави Трифонов, с Евгени Димитров-Маестрото и екипа. Не сме имали абсолютно никакъв проблем. Решихме, че детето няма да ходи повече в предаването, защото трябва да учи и да си гледа уроците. Доста трудно и натоварващо е за нея и за нас", обясни Неделчева.
"Не сме имали финансови претенции към шоуто, изобщо не е ставало въпрос за това. Те бяха коректни към нас, ние също към тях и си оставаме приятели", каза още майката.


Тереза е участвала наскоро на няколко конкурса и има награди. В Испания е ходила на състезание по пиано и пеене и е взела най-големите награди. До края на годината вероятно ще отиде само на още един конкурс. Сега почива активно и е на морето.


"Шоуто ще й липсва. Беше доста свикнала с хората от екипа. Но с баща й смятаме, че това решение е за нейно добро на този етап да продължи сама и да ограничи участията. Трябва да се занимава по-сериозно с образованието си и да учи език. Има намерение след време да ходи да учи в Америка", завърши Неделчева.

Реклама
Реклама
Реклама