Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5702568 www.bgdnes.bg

“Фондацията” и Найджъл Кенеди с концерти под звездите в Пловдив на 12 и 18 септември

Aнтичният театър в Пловдив е зает всяка вечер до есента с качествени концерти и опера, показа бегла справка на афиша му.

На 26 август там ще гостува Варненската държавна опера с мюзикъла на Андрю Лойд Уебър “Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”.

Реклама

Друг известен мюзикъл ще звучи там на 30 август - “Исус Христос Суперзвезда”, с участието на общинския хор “Гена Димитрова”. За него в Пловдив ще бъдат Наско от Б.Т.Р., който ще се превъплъти в Пилат Понтийски, и

Християна Лоизу,

която отскоро е

в ролята на

Мария Магдалена

Малко след това - на 2 септември, култовата група “Джипси Кингс” ще изнесе нов концерт на българска сцена. С него ще бъде открит Есенният салон на изкуствата.

Йън Андерсън ще изпълни хитовете на британската банда Jethro Tull на 3 септември. Той е дългогодишният фронтмен и водеща флейта на групата.

Операта “Кармен” ще бъде изпълнена на сцената на амфитеатъра на 8 септември. Диригент ще бъде Диан Чобанов.

На 11 септември Античният театър ще бъде препълнен заради концерта на Лили Иванова под звездите. След примата на българската естрада на открито ще пеят Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански в състава на “Фондацията”. Те ще излязат на сцената в 20 ч на 12 септември.

На 13 септември пловдивчани ще чуят едни от най-големите хитове на Христо Кидиков. В юбилейния му концерт - за 70-ата му годишнина, ще участват Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Мими Иванова, Росица Кирилова, Тони Димитрова и Орлин Горанова.

Реклама

Оперният спектакъл “Тоска” под диригентството на Леонардо Кударини е на 15 септември. Следва и “Една нощ във Венеция” от Йохан Щраус на 27 септември. Представлението ще събере на сцената солистите, хора и балета на Държавния музикален театър “Стефан Македонски” - София, и оркестъра на Държавна опера - Пловдив. Преди това Античният театър ще бъде озвучен от цигулката на Найджъл Кенеди на 18 септември и от шведската метъл банда “Kататония”, която ще свири в Пловдив в шестото издание на музикалния форум Sounds of The Ages на 22-и.

Почитателите на ансамбъл “Българе”, които ще бъдат на 29 септември в Пловдив, ще могат да видят премиерно спектакъла “Осмото чудо”.

Реклама
Реклама
Реклама