Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5709955 www.bgdnes.bg

Защо българина обича да чопли семки?

Едно от любимите занимания на българите е чопленето на слънчогледови семки. Навикът наистина е голям, защото веднъж отворено, пакетчето със семки трудно може да се остави на една страна. Ако се колебаете кои слънчогледови семки да предпочетете, то тези на ядки "ВУЙЧО ВАНЬО" са с наистина добро качество и вкус. Продуктът е любим на деца и възрастни.Свикнали сме да ядем слънчогледови семки докато гледаме телевизия, докато трепетно очакваме поредния гол, гледайки футболен мач, а някой дори отказват цигарите с тяхна помощ. Освен, че са много вкусни, беленето на слънчогледови семки ни разтоварва и това може да бъде една чудесна антистрес терапия.

Нима не е приятно вечер да стоиш пред телевизора, да гледаш филм в компания на любим човек и да чоплиш вкусни и ароматни слънчогледови семки "Вуйчо Ваньо"?!

Реклама

Ако до момента една голяма част от вас са смятали семките за не дотам полезна храна, то е крайно време тези схващания да бъдат променени.

1.В слънчогледовото семе се съдържат високи нива на магнезий. Той влияе изключително благоприятно на централната нервна система.

2.Слънчогледът е богат още на калций и фосфор. Всички тези съставки стимулират мозъчната дейност и подсилват паметта. Благодарение на тях ние по-лесно се освобождаваме от натрупаното през деня напрежение. 3.Слънчогледовото семе, може да ни бъде полезно, защото в семките се съдържа цинк. Ето защо те успешно подобряват работата на имунната система.

4.Слънчогледовите семки е добре да се хапват и заради съдържанието на здравословни мазнини, които са любими на сърцето.

5.Не на последно място трябва да споменем и фибрите, които спомагат за по-доброто храносмилане. Не се колебайте да си ги набавите.

Ако и преди сте обичали да чоплите семки, сега ви даваме поне 5 допълнителни причини да продължите да го правите. Доверете се на слънчогледови семки"Вуйчо Ваньо" и няма да останете разочаровани. Ще се насладите на отличен вкус и гарантирано ще се почувствате удовлетворени от избора си.

Реклама
Реклама
Реклама