Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5712086 www.bgdnes.bg

Христо Кидиков празнува 70-годишния си юбилей с концерт в Античния театър

70-годишния си рожден ден и 45 години сценична кариера ще отпразнува популярният естраден певец Христо Кидиков с концерт на Античния театър в Пловдив на 13 септември, съобщи БГНЕС.

Преди месец певецът бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Пловдив", а името му фигурира дори в един от легендарните градски лафове от времето на соца: "Цъкни ВЕФ-а, майна, да чуем Кидика как са дИре!".

Реклама

Концертът е организиран от община Пловдив и от Областната администрация, а гости ще бъдат други любими имена от естрадата като Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Росица Кирилова и Тони Димитрова.

Христо Кидиков продължава да твори - тази година той представи двата си нови музикални клипа- "Михаела" и "В очакване на лятото" по музика и аранжимент на Камен Николов и текст Георги Василев. И двата клипа са заснети в Пловдив. Те са част от новия албум "Михаела", който ще бъде представен пред публика за първи път точно по време на юбилейния концерт.

Сред 13-те песни има две, посветени на родния град на певеца- "Градът на тепетата" и "Назад в годините". По време на концерта ще бъде представена и най- новата книга на Христо Кидиков "Живот и песен". Тогава ще му бъде връчено и отличието "Почетен гражданин на Пловдив".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама