Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5719442 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Дарина Павлова събра хора от цял свят за йога фест на Боровец

20 преподаватели и 40 музиканти участват в събитието
събра хора от цял свят за йога фест на Боровец

20 учители по йога от цял свят се събраха на фестивала Udaya Live в Боровец. Дъщерята на Дарина Павлова - Паола, която работи като йога инструктор в САЩ, е един от организаторите. Другият е Ярив Лърнър, изпълнителен директор на киноцентъра “Ню Бояна филм”, който също се занимава с йога от години.

Реклама

Събитието започна на 18 август и ще продължи до 22-и, в него участват и 40 музиканти, също пристигнали от всички краища на света, включително Щатите и Индия. Един от тях е номинираният за “Грами” певец Дейв Стрингър. Той се изявява също като продуцент и композитор.

Йога практиките се правят на няколко различни сцени. Едната, кръстена “Огън”, е в зала, “Вода” се провежда на басейн, “Земя” е на открито. Правят се и семинари в гората.

За чуждестранните участници във фестивала организаторите са направили специално селце на местните занаяти. Там има щандове с различни български продукти, дърворезба, розово масло.

За първи път България се превръща в световна йога дестинация, събирайки толкова много учители и музиканти от различни националности. Част от преподавателите вече са били в страната ни. Те са записвали дивидита с йога практики в киноцентъра в София. Фестивалът е не само за напреднали, но и за съвсем начинаещи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама